Is dit een trekker of combi?
| 12:19 | Korneel Luth

Is dit een trekker of combi?

Cor van Klaveren rijdt met een mooie DAF CF. Maar de truck heeft twee gezichten; is het een voorwagen of een trekker?

Onlangs publiceerden we op Truckstar.nl het verhaal van de DAF CF van Arie Swijnenburg. Een bijzondere truck die als trekker en als voorwagen voor een aanhanger gebruikt kan worden.

Dit trok de aandacht van een andere inventieve transport-ondernemer: Cor van Klaveren uit Moordrecht. We kregen direct een email van Cor waarin hij vertelde dat hij al acht jaar op deze manier rijdt en dat er een nieuwe truck op komst is.

Cor van Klaveren

Nieuwsgierig als we zijn, vroegen we Cor om enkele foto’s op te sturen van zijn truck, als die klaar is. En die hebben we nu ontvangen van Cor, inclusief een stukje uitleg.

“Hierbij mijn verhaal over mijn nieuwe auto. Zoals ik al schreef rijd ik al een lange tijd met een auto die zowel als trekker- oplegger kan rijden als motorwagen met aanhanger.”

“In die laatste uitvoering rijd ik het meest, dit voor het ver voer van de zogenaamde swaptankcontainers van 23 en 24 voet. De auto is geregistreerd als trekker, en heeft een trekker chassis. De opbouw is gedaan door bij Burg Trailer Service, en is een echt stukje maat werk.”

Is dit een trekker of combi?
De auto is ADR- en LZV-gekeurd.

Twee keer 24 voet

“Met deze auto ben ik in staat om twee 24 voets tankcontainers binnen de wettelijke maten te vervoeren. DAF-dealer Blom DSW te Gouda heeft de truck afgeleverd”, zo besluit Cor. Een goed verhaal; hieronder vind je nog enkele foto’s van de bijzondere CF.

Is dit een trekker of combi?
Als trekker heeft de DAF een iets langere wielbasis, maar hij kan gewoon een oplegger aankoppelen.

Is dit een trekker of combi?
Een breed arrangement koppelmogelijkheden – inclusief twistlocks – siert de achterkant van Cors DAF CF.

Is dit een trekker of combi?
Cor rijdt echter veel met dit soort tankcontainers.

Is dit een trekker of combi?
Zo ziet de kortkoppeling er vanaf de zijkant uit.

Is dit een trekker of combi?
Met twee van deze 24-voeters blijft Cors DAF-combi keurig binnen de maten. Mooie kisten aan het chassis geven de DAF extra cachet.

 

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie