Interview met Lisa Kelly
| 11:15 | Truckstar Redactie

Interview met Lisa Kelly

Eén van de belangrijkste gasten op Truckfest 2013 was Ice Road Trucker Lisa Kelly. Wij spraken kort met haar.

Lisa Kelly, de charmante Ice Road Trucker uit Alaska, moet wel de beroemdste vrouwelijke chauffeur van de wereld zijn. Dat weten ze bij Truckfest natuurlijk ook en daarom was zij opnieuw – voor de derde keer keer – te gast in Peterborough voor diverse optredens.

Tussen de bedrijven door spraken wij kort met haar en vroegen haar als eerste wat ze van Europese trucks vindt.

‘Mixed feelings’
Lisa: “Ik heb daar gemengde gevoelens over. Eigenlijk kun je Europese en Amerikaanse trucks moeilijk vergelijken. Ik ben zo gewend aan mijn eigen Kenworth W900. Als je dan in een Europese truck zit, dan zijn de cabines wel heel kort.”

Techniek is geweldig
“Daar staat tegenover dat de techniek echt geweldig is. Je hoeft haast niets meer te doen! Ik heb voor Volvo in een nieuwe FH16 hout-combi gereden. Dat was echt cool. Een enorm sterke motor en al die veiligheids-features, ik was daar echt van onder de indruk!”

“En de Britse trucks vind ik ook schitterend. De kleurenschema’s hier zijn prachtig, amazing! Ze hebben coole thema’s en men is hier veel creatiever mee dan in Noord-Amerika. Je kunt zien dat de chauffeurs hier echt trots zijn op hun vak en op hun trucks”, aldus Lisa.

“Het is sowieso leuk om hier te zijn”, vervolgt ze. “In Alaska sneeuwde het nog toen ik weg ging. Hier schijnt lekker de zon en is de natuur al mooi groen.”

Uitdagingen
Maar Lisa kwam natuurlijk niet alleen naar Peterborough om van de bloemetjes en de bijtjes te genieten. “Ik was mede-presentator bij het radioprogramma van het Truckfest-radiostation en ik doe allerlei uitdagingen op het stuntterrein voor de grote tribune.”

Kenworth bergingstruck
“Ik rij op de crossmotor en help bijvoorbeeld mee met overeind zetten van een gekantelde truck met twee zware bergingstrucks tijdens de bergings-demonstraties. En ik rij ook een paar rondjes in die Kenworth!”

En zo waren er nog enkele gemotoriseerde uitdagingen waar Lisa volop van genoot. En dat gold ook voor het publiek, want iedereen vond het prachtig deze stoere en charmante Amerikaanse in actie te zien.

Interview met Lisa Kelly
Lisa pakt alles aan; hier is ze in de weer met de stempels van één van de bergingstrucks.

Interview met Lisa Kelly
Met de afstandsbediening van de rode Volvo bergingstruck trekt Lisa de gekantelde truck weer overeind.

Interview met Lisa Kelly
Een hoogtepunt van de show: de aanwezigheid van deze jongen.

Interview met Lisa Kelly
Met Lisa Kelly achter het stuur!

Interview met Lisa Kelly
Lisa Kelly maakte tijdens haar drukke programma even tijd om met ons te praten.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie