Renault T High Andiprim
| 10:30 | Arjan Olsthoorn

Internationaal: Vlaamse T High in groente en fruit

Jos Rosiers rijdt sinds een half jaar op een prachtige Renault T480 High. Daar vervoert hij groente en fruit mee in België voor Andiprim. Onze verslaggever stapte bij Jos in. Lees het nu in Truckstar editie 1/2020.

Bestel Truckstar editie 1/2020 nu!

Hij is nog niet eens af en toch sleepte Jos Rosiers met zijn Renault T480 High al twee prijzen binnen voor mooiste truck. Eerst bij de show in Douai (Frankrijk) en daarna won hij de kampioensbeker van Truckshow Bekkevoort (België). En eerlijk is eerlijk, deze truck is een plaatje. Sinds anderhalf jaar rijdt Jos voor Andiprim, een familiebedrijf in het pittoreske Sint-Katelijne-Waver. Maar dat is niet vanwaar Jos vertrekt, want hij heeft de ongeveer zes maanden oude T480 thuis in Torhout staan.

Onderweg benadrukt Jos dat vandaag één van de mooiste dagen van zijn carrière is. “Het is al lang een droom om eens in Truckstar te mogen staan”, verklaart hij.

Andiprim

Slechts vier maanden oud en al twee prijzen binnengehaald.

Persoonlijke smaak
Als we Zeebrugge zijn binnengereden en de trailer wordt geladen door de medewerkers van het bedrijf, praat Jos bij met Andiprim-collega Ronny die met zijn Scania R450 ook kiwi’s komt laden. Al snel is duidelijk dat de 23 Andiprim-chauffeurs allemaal op een schitterende wagen rijden en de vrijheid hebben om die auto’s te verfraaien naar hun persoonlijke smaak. Eenmaal geladen, zet Jos met de witte combi koers naar Brussel, waar de gehele trailer naar de ochtendmarkt gaat.

Heel veel prei
Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en Jos werd uiteindelijk toch internationaal chauffeur. Zijn maiden trip naar Berlijn kan hij zich nog goed herinneren. “Ik was bloednerveus”, vertelt hij goudeerlijk. “Ik reed met een partij prei. Eerst een deel naar Berlijn om vervolgens met spoed de rest naar Stuttgart te brengen, want de klant daar zat zonder. Ik was werkelijk doodop toen ik aankwam, van de spanning en de tijdsdruk. Maar toen ik er eenmaal was en wilde gaan lossen, zeiden ze: ‘Ga eerst maar even slapen, joh, tijd zat.’ Ze lieten me de loods zien, die stond propvol met prei!”

Jos hield het internationale werk zo’n zestien jaar vol. Zelfs toen hij een zwaar ongeluk op de Péripherique van Parijs kreeg en wakker werd op de IC. ,,Ik kan me er niks van herinneren, maar weet wel dat ik dertien uur bekneld heb gezeten.’’ Hij was toen een jonge alleenstaande vader van twee kleine dochters met een baan ver van huis. Een moeilijke tijd, ook voor zijn meiden, weet Jos. Je hoort wel eens van chauffeurs bij wie de truck op één staat, maar daarvan is bij Jos geen sprake. Zijn meiden zijn één, zijn truck is een werkpaard. Een mooi werkpaard, maar toch.

Andiprim

Andiprim mag gezien worden.

Saamhorigheid
Een werkpaard ook dat zich in Brussel loskoppelt van 24.000 kilo kiwi’s en daarna zonder trailer naar Sint-Katelijne-Waver rijdt om een andere trailer aan te koppelen. Eenmaal geladen met groente en fruit voor het Aldi DC in Roeselare, is er tijd over en Jos gaat samen met andere collega’s helpen bij het laden van overige trailers. Een saamhorigheid die bij Andiprim vanzelfsprekend is. Waar we de collega’s elkaar ook treffen, iedereen helpt mee. Je zou zeggen dat dat normaal is, maar het is niet vanzelfsprekend. Bij Andiprim wel en Jos wenst dat hij nooit meer weggaat.

Vrolijk zonlicht
Wanneer alle collega’s geladen zijn, zet Jos koers naar Roeselare, op zo’n twee uurtjes rijden. Het komt de hele dag al met bakken naar beneden maar alsof onze gebeden verhoord worden, klaart het in het westen enigszins op en kunnen we nog een mooie foto maken bij wat vrolijk zonlicht. Bij Aldi in Roeselare is het wachten tot de poorten opengaan. Om 21.30 uur volgt een hele rij vrachtwagens elkaar naar de laaddokken. Tegelijk lossen de chauffeurs de trailers, waardoor het magazijn verandert in het podium voor een Jungheinrich Ontladingsdans. Na dit ballet zit de werkdag erop. Jos keert huiswaarts. Wellicht dat hij daar nog wat schrijnwerk verricht. Een mooie afsluiting van een welbestede dag.

Wil je het hele verhaal over de Renault T High van Jos Rosiers lezen? Dat kan in Truckstar editie 1/2020. Of word abonnee en verzeker jezelf dat je nooit meer een verhaal mist.

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie