Profielfoto - tymen
| 11:27 | Truckstar Redactie

In ontmoeting met Oost-Europese truckers

Op zondag 13 oktober, zag je in Gonzo hoe verslaggever Ersin Kiris in de wereld van Oost-Europese chauffeurs duikt. Je kunt de aflevering via Uitzending Gemist terugzien.

Sinds 6 oktober zendt de NTR een aantal afleveringen van Gonzo uit. In dit programma is er aandacht voor onbekende werelden, subculturen en gemeenschappen. In de aflevering van zondag 13 oktober ontmoet Ersin Kiris Poolse, Roemeense maar ook Spaanse truckers in Nederland. Hiervoor gaat Ersin kamperen op de parkeerplaatsen waar deze truckers zich ophouden. Tevens is hij op de koffie bij Nijhof-Wassink. Deze transporteur heeft ongeveer 200 buitenlandse chauffeurs in dienst.

Uitbuiting?

Zoals velen letterlijk aan de lijve ervaren, verliest de Nederlandse vrachtwagenchauffeur zijn werk door de inzet van goedkope Oost-Europese chauffeurs. In een groot aantal gevallen lijkt zelfs sprake van uitbuiting. Maar voelen de Oost-Europese chauffeurs dat ook zo? En wie zijn dat eigenlijk? De uitzending licht een tipje van de sluier op, maar laat ook veel vragen onbeantwoord. De bijdrage van FNV man Edwin Atema is teleurstellend, uiteraard kan dit aan de montage te wijten zijn. Bekijk via deze link de aflevering terug en vel zelf je oordeel.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie