fred de boer
| 16:13 | Arjan Olsthoorn

In memoriam: Fred de Boer

We ontmoetten Fred de Boer vorig jaar nog uitgebreid in het jubileumnummer van Truckstar. Zeer herkenbaar, bij zijn Scania 110S, waarmee hij in 1983 de prijs voor Mooiste Truck van Nederland in de wacht sleepte.

En niet alleen in Nederland, maar ook buiten onze grenzen was Fred de Boer populair. Vooral in Peterborough, waar hij zelfs een fanclub had. Veel Truckstar Festival-bezoekers zullen zich Fred ook nog herinneren vanwege zijn muzikale optreden met zijn Scania S110, die hij enkele jaren later had voorzien van een ‘uitlaatpijporgel’.

De ook zakelijk nog altijd actieve Fred is zondag 4 april, op 71-jarige leeftijd, plotseling overleden. Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkind veel kracht bij het verwerken van dit verlies.

fred de boer

Terug naar 1983

In 1983 verscheen het allereerste fotojaarboek. Het verschijnen van het fotojaarboek is een jaarlijkse traditie geworden en vormt in principe de basis van de verkiezingen van de mooiste truck op het Truckstar Festival. Voor het jubileumnummer van Truckstar leek het ons een leuk idee om één van de inzenders uit 1983 op te scharrelen, maar dan wel iemand die nog steeds met dezelfde vrachtwagen van toen aan de slag is. We hebben het dus wel over 38 jaar geleden. Geen makkie, maar het is ons toch gelukt.

Op de voorpagina van dat bewuste fotojaarboek uit 1983 prijkt in het midden een afbeelding van een fraaie Scania 110S. In die editie vinden wij op pagina 14 onder nummer 64 de Scania terug. Eigenaar en chauffeur blijkt de heer F.J. de Boer te zijn. De speurneuzen gaan open en we constateren dat in West-Friesland in het dorp Andijk zich nog steeds de stulp en opstallen bevinden van F.J. de Boer. We noemen hem Fred. Hij is tussen haakjes al sinds 1982 abonnee.

fotojaarboek

10 Reacties
 1. oeps ik schrik hiervan.
  was een tijdje geleden nog bij hem voor carerpillar onderdelen.
  en zou na het in ontvangst nemen van de onderdelen weer naar huis gaan maar dat werd een hele middag door zijn domein lopen en overal over praten echt gezellig.
  nu wilde ik weer naar hem voor 2 carerpillar motoren voor Bonaire en lees ik dit droevig was een aardige goede man.
  gecondoleerd met dit verlies en sterkte aan de familie.
  gr evert.

 2. Ank ik wens je veel sterkte het moest zo zijn Na jaren dacht ik laat ik even naar Fred gaan Fred was er niet een tijdje gewacht maar hij kwam niet Toen dacht ik dan maar de volgende keer Ik had langer moeten wachten sterkte Wout van Aalst

 3. Fred, ik mocht 40 jaar jouw buurman zijn, je kocht ooit in Zuid -Afrika een
  Isotta Fraschini, liet die naar Nederland komen en ging die technisch restaureren want dat kon je als geen ander. Een enorme uitdaging maar jij begon eraan en bracht het ook tot een goed einde. Ik wens de nabestaanden enorm veel sterkte.

 4. Fred was ook een lid van de Oldtimer Peugeot club APH. Wij hebben veel Rally’s en ritten met Fred en Ank gereden. Wij zullen hem missen. Voor Ank en familie veel sterkte toegewenst .

 5. Het plotselinge heengaan van Fred de Boer is een groot verlies voor de oldtimerwereld. Zijn passie voor oldtimers was een groot deel van zijn leven. Het genieten van de historische schoonheid op vier wielen deelde hij met bezoekers van oldtimermeetings, showdagen en concoursen. Zo leverde hij een waardevolle bijdrage aan de positie van mobiel erfgoed. De Nationale Oldtimerdag is er hem dankbaar voor.

 6. Fred we hadden samen afgesproken dat ik op jou Scania met je fluitconcert mijn laatste rit zou maken ,,,,je zei toen dat ik gek was ,,,,zo,n 15 jaar geleden ,,,,, maar dat je nu ons zo snel hebt moeten verlaten ,,,,doet pijn ,,,en hoop dat je zelf een prachtige laatste reis zult hebben ,,,,zal dit nooit vergeten !!!!

  Ank en verdere familie gecondoleerd met dit onverwachte verlies !!!!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie