ILT
| 12:23 | Bert Mateboer

ILT zoekt op korte termijn 150 nieuwe inspecteurs

Het gaat om cyberspecialisten, financiële experts, data-analisten, onderzoekers, forensische accountants, projectleiders en handhavers. De nieuwe inspecteurs zijn nodig omdat er steeds meer gevraagd wordt van de ILT, en omdat de aard van het inspectiewerk verandert.

Tachograaffraude
Met de extra capaciteit denkt de dienst al dit jaar meer te kunnen handhaven op het gebied van taxivervoer en goederenvervoer. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanpak van tachograaffraude en de aanpak van taxi-snorders.
In mei 2019 kreeg de ILT extra geld van de minister van Infrastructuur en Waterstaat op verzoek van de Tweede Kamer: een verhoging van bijna 10% ten opzichte van de begroting. Het extra geld wordt vooral gebruikt om het aantal handhavers flink uit te breiden. Maar de inspectie kan nu ook extra kennis in huis halen en met nieuwe technieken de inspecties verbeteren.

Breed inzetbaar
Waar inspecteurs zich voorheen vooral richtten op één onderwerp – zoals het opsporen van snorders in de taxi-branche of het controleren van de papieren van vrachtwagenchauffeurs – heeft de ILT steeds meer breed inzetbare experts nodig. Naast inhoudelijke expertise zoekt de ILT mensen met ervaring in de nieuwste technologieën zoals machine learning en remote sensing die hun kennis en vaardigheden in diverse sectoren kunnen inzetten.

 

 

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie