Illegalen in container
| 10:58 | Korneel Luth

Illegalen in container

In Engeland is een groep van 35 illegalen uit een zeecontainer bevrijd.

De groep Afghaanse Sikh immigranten kwam op zaterdag 16 augustus aan in de haven van Tilbury, aan de noordoever van de Thames. Havenwerkers hoorden geschreeuw en geklop vanuit de container komen, waarop de mensen werden bevrijd.

Voor één man kwam de redding echter te laat. Hij werd dood uit de container gehaald. De anderen waren onderkoeld en uitgedroogd. Onder hen bevonden zich dertien kinderen tussen één en twaalf jaar oud.

De politie van het graafschap Essex zegt dat de groep slachtoffer is geworden van mensensmokkelaars.

Vanuit Zeebrugge

De container stond aan boord van de freighter Norstream en kwam aan vanuit Zeebrugge in België. De Britse politie en douane zijn met hulp van hun Belgische collega’s op zoek naar de chauffeur die de container naar de haven van Zeebrugge gebracht heeft. De truck zou inmiddels geïdentificeerd zijn met behulp van camerabeelden.

Waarschijnlijk zijn de Afghanen niet in Zeebrugge in de container geklommen maar op een eerder moment. De container was maar kort in de haven van Zeebrugge voordat deze verscheept werd.

Nu de meeste immigranten zelf weer enigszins zijn bijgekomen van hun mensonterende reis, wordt ook hen gevraagd hoe ze in de container terecht zijn gekomen. Vier zijn er echter zo slecht aan toe dat ze nog in een ziekenhuis liggen. Men hoopt de mensensmokkelaars te kunnen traceren en te berechten. 

Foto: Screenshot van een videofragment van het moment waarop de immigranten uit de container gehaald werden. (BBC)

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie