Ierland wint YETD
| 16:58 | Truckstar Redactie

Ierland wint YETD

Gabriel Warde uit Ierland heeft de Young European Truck Driver-competitie 2012 gewonnen.

De Rus Dmitrey Semenov werd tweede en de Fransman Stepan Lacombe werd derde. Tijdens de finale leek het erop dat Dmitri ging winnen. Op het laatst kwam hij echter met te grote snelheid op een set palen af en remde te laat, waardoor niet alleen de rode omging. Dit betekende uitstappen en de blauwe palen rechtop zetten en weer terug de cabine in. Gabriel Warde hield het hoofd koel en kon de Rus nipt inhalen en winnen.

Ierland wint YETD
Gabriel Warde in actie.

Södertälje
De finale werd gehouden in Södertälje op het grote Scania fabrieksterrein aldaar. De finale winnen betekent niet alleen goede voertuigcontrole hebben en goed kunnen manoeuvreren. Het hoofd koel kunnen houden en onder druk kunnen presteren, zijn tevens van het grootste belang, evenals goed kunnen scoren bij de andere onderdelen zoals het zuinig rijden, lading zekeren, het rescue and fire-onderdeel en de voertuigcheck.

Chauffeur is de belangrijkste factor
Scania organiseert de YETD sinds 2003 en doet dit niet zomaar. De chauffeur is namelijk de belangrijkste factor wat betreft verkeersveiligheid, voertuigslijtage, brandstofverbruik, en de winstgevenheid van het transportbedrijf.

Maar dat is niet het enige. Scania wil met de YETD chauffeurs ook uitdagen een goede eerste hulpverlener te zijn. Chauffeurs zijn namelijk bijna altijd als eerste ter plaatse bij een ongeluk. Zij kunnen met snel handelen en de juiste dingen doen mensenlevens redden en erger voorkomen.

Ook wil Scania het chauffeursvak alszodanig in de spotlight zetten. Er dreigen flinke chauffeurstekorten te ontstaan. Een competitie als de YETD helpt enorm om potentiele chauffeurs enthousiast te maken voor het vak.

Daarbij wordt Scania gesponsord door o.a. de Europese Unie, de International Road Transport Union en hoofdaandeelhouder Volkswagen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie