IAA groter en met veel nieuws
| 11:44 | Truckstar Redactie

IAA groter en met veel nieuws

De IAA Nutzfahrzeuge 2012, Europa’s grootse vrachtwagenbeurs, zal dit jaar groter zijn dan twee jaar geleden.

In Nederland zijn op dit moment de Carrosserie Vakdagen gaande in Gorinchem, een belangrijke vakbeurs waar veel transportgerelateerde bedrijven elkaar tegenkomen. Op Europees niveau is de IAA een vergelijkbare beurs maar dan in het kwadraat.

De IAA wordt gehouden van 20 tot 27 september in Hannover. Meer dan 1.800 bedrijven hebben een stand, in 2010 waren dat er 1.750, en dat zou tot licht optimisme moeten stemmen. Voor transporterend Europa is de IAA de plek om elkaar te ontmoeten, contacten te leggen en nieuwe deals te sluiten. Maar ook als chauffeur of als argeloze bezoeker ben je er welkom.

Nieuwe FH en XF
Uiteraard zijn ook de zeven grote merken van de partij en daar ligt de nadruk op Euro 6-technologie en bij sommige merken op nieuwe modellen. Volvo laat voor het eerst na de première op 5 september de nieuwe FH zien, terwijl DAF er de vernieuwde XF zal presenteren. Het hardnekkige gerucht doet overigens de ronde dat het spijltje in het zijraam er nu uit is bij de XF.

Over beide trucks lees je binnenkort meer hier op Truckstar.nl en in Truckstar Magazine.

Nieuws van Scania
Scania heeft geen nieuwe modellen op de IAA, maar wel nieuws. Op de stand staan namelijk geheel nieuwe zes-cilinder Euro 6-motoren, die ook direct besteld kunnen worden. Op 4 september maakt Scania hier meer over bekend en lees je het ook direct hier.

Vernieuwde Stralis
Verder laat Iveco de vernieuwde Stralis zien met het bijzondere Hi-eSCR-systeem. Deze Euro 6-techniek maakt EGR overbodig en wordt door geen enkel ander truckmerk geëvenaard. Hier kon je alles over lezen in Truckstar nr. 9.

Renault persconferentie
Bij Renault staat er een geheel nieuw topmodel op stapel, maar die zal op de IAA nog niet te zien zijn. Wel wordt tijdens een persconferentie op de IAA onthuld wanneer die gepresenteerd wordt. Verder laat Renault er haar Euro 6-techniek zien en staat de stand vooral in het teken van brandstofbesparing met het ‘All For Fuel Eco’-programma.   (Zie: Renault Euro 6-techniek op IAA).

Antos
Mercedes laat de Antos zien. Die laatste had overigens zijn wereldpremière in Zweden tijdens Lastbil 2012. Voor de rest van Europa is dit echter het moment om te de opvolger van de Axor van dichtbij te kunnen zien.

Nieuwe modellenserie bij MAN
Ook bij MAN is veel te zien. Daar kreeg onlangs de hele truckserie een opfrisbeurt. De nieuwe TGX, TGS, TGM en TGL zijn er allemaal in Euro 6-uitvoering te zien. De IAA is voor MAN als Duits merk natuurlijk een waanzinnig belangrijke beurs. 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie