| 09:56 | Arjan Olsthoorn

Hybride betonmixers voor Betoncentrale Twenthe

Betoncentrale Twenthe heeft vier nieuwe MAN-betonmixers besteld. Het gaat om het beproefde MAN 10×4 chassis. De 150e werd door Betoncentrale Twenthe besteld met een 16 kuubs Mulder betonmixer met hybride aandrijving waarmee op duurzame en stille wijze beton wordt geleverd.

Marc Zwiers is wagenparkbeheerder en hij vertelt over de keuze voor MAN: “Dit zijn de eerste MAN-trucks in onze vloot en die keuze is gemaakt op basis van de juiste specificaties, de laagste TCO en de organisatie die erachter staat. Met dit chassis dat door WVT is aangepast hebben we het ideale uitgangspunt voor de montage van een 16 kuubs betonmixer opbouw. Wij waren ooit de pioniers met deze grote mixers en ook nu kozen we voor de 16 kuubsinhoud. De gewichtsverdeling en het weggedrag van deze MAN trucks zijn optimaal en de begeleiding tijdens de opbouw van de trucks was ook uitstekend. Je merkt gewoon dat MAN en WVT bijzonder veel ervaring hebben in dit segment.”

MAN betonmixer

Laadvermogen
De MAN-trucks zijn door WVT voorzien van een extra meesturende naloopas met een wettelijk laadvermogen van tien ton. Daarmee blijft de draaicirkel beperkt en ontstaat er een uiterst wendbaar, maar ook relatief licht voertuig. Dat resulteert in een hoog laadvermogen en dat draagt bij aan de duurzaamheidsfilosofie van het bedrijf. De 150e WVT die in deze configuratie werd gebouwd is voorzien van een hybride mixer aandrijving van Wierda Hybrid Technologies. Zodoende kan de trommel elektrisch worden aangedreven als de dieselmotor is uitgeschakeld.

MAN betonmixer

Cabine
De chauffeur op de MAN met de hybride betonmixer is Sander Pullen. Hij koos zelf voor de MAN en hij is erg tevreden over zijn nieuwe vijf-asser: “Ik vind de cabine lekker ruim en de instap is ook uitstekend. Verder is het weggedrag prima. Met zijn 460 pk rijdt de MAN vlot mee met het verkeer. Opvallend vind ik verder de stabiliteit van deze truck. Met een betonmixer ligt het zwaartepunt erg hoog en dan is stabiliteit erg belangrijk.”. De vier MAN-trucks worden geleverd door MAN-trucks dealer Göritzlehner in Hengelo.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie