| 12:18 | Bert Mateboer

Hulde voor de gladheidsbestrijders

Ook afgelopen nacht waren ze weer volop actief: de chauffeurs op de strooiwagens van Rijkswaterstaat, de provincies en de gemeenten. Alleen al op de rijkswegen van Rijkswaterstaat waren er 546 strooiwagens op de weg. Hulde voor de chauffeurs die urenlang bij nacht en ontij onderweg zijn voor de veiligheid van de weggebruikers.

Veel chauffeurs waren gistermiddag al opgeroepen voor de gladheidsbestrijding. En heel veel konden was om 9 uur vanochtend weer naar huis: een diensttijd van ruim achttien uur. Trucks die rijden in de gladheidsbestrijding zijn vrijgesteld van de bepalingen van de rij- en rusttijdenwet.

Volg de strooiwagens live

Op de website Rijkswaterstaat Strooit laat Rijkswaterstaat ‘live’ zien waar de strooiwagens rijden en waar de wagens de afgelopen zes uur gestrooid hebben. In één oogopslag is te zien hoeveel er vandaag en dit seizoen is gestrooid en hoeveel kilometers de strooiwagens hebben gereden.

De afgelopen nacht is door de auto’s die voor Rijkswaterstaat rijden 81.462 kilometer afgelegd en is er voor 5.518.459 kg zout gestrooid.

Ook voor de komende avond en nacht wordt weer sneeuw verwacht. Het KNMI laat vanaf 15.00 uur code geel ingaan. Rijkswaterstaat raadt iedereen die niet noodzakelijk de weg op moet aan thuis te blijven.

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie