| 08:05 | Truckstar Redactie

Hoogendoorns nieuwste

P.J. Hoogendoorn neemt bijzondere combinatie in gebruik

Tussen de 27 Mooiste Trucks van Nederland vinden we in Categorie 3 een schitterende Scania R730 trekker met oplegger van P.J. Hoogendoorn. Het laat zich raden dat deze hoge ogen gooit tijdens het allerleukste festival van het jaar. Nét te laat afgeleverd voor de Mooiste Truckverkiezing, maar wel compleet te zien in de Showstraat is Hoogendoorns nieuwste aanwinst: een Scania R620 motorwagen met aanhanger. Een bijzondere wagen waarbij werkelijk ieder detail is overdacht. Een voorproefje wilden we je niet onthouden.

Festival Foto's
De maandag na Assen gaat deze geweldenaar aan de bak

Superzuinig

Chauffeur Evan van Ginkel is superzuinig op zijn materiaal en er was dan ook geen twijfel dat hij de opvolger van de 4-serie motorwagen kreeg die uit 2001 stamde. Zijn aanhanger was een half jaar geleden al vervangen voor een nieuw exemplaar en zo staat er een compleet nieuw span op de dam van Hoogendoorn. Overigens is deze Scania de tweede combinatie binnen het bedrijf dat op dit moment uit 14 eenheden bestaat. De twee combi’s worden ingezet voor (deel)vrachten betonnen vloeren en wanden die Hoogendoorn al decennia voor E.B.M. Beton in Veenendaal rijdt.

Hoogendoorns nieuwste
Leuk detail dat meerdere Hoogendoorn wagens siert

Opbouw

De opbouw van een wagen als deze vraagt heel wat energie en tijd. Er is vanaf eind 2012 aan de V8 gewerkt o.a. door Scania Veenendaal, HTS Hoogeveen en Van Winkoop Ermelo. Het HTS/NCH kabel- en bandsysteem functioneert zonder gebruikmaking van een hulpchassis en dat is bijzonder. Door het wegblijven hiervan blijft de totale hoogte in beladen toestand met wanden binnen de perken. Ook kan de Scania hierdoor op groot formaat banden blijven staan. Mede hierdoor staat er een dijk van een wagen die naadloos aansluit op de andere supertrucks van P.J. Hoogendoorn. Geniet ervan op Assen!

Kuypers Neer
Op deze opbouw foto is het HTS systeem en het wegbijven van een hulpchassis goed zichtbaar

Hoogendoorns nieuwste
De aanhanger is een half jaar oud, maar oogt hagelnieuw

Hoogendoorns nieuwste
De R620 is in volle glorie opgebouwd

Hoogendoorns nieuwste
Robuust, zwaar en vooral supermooi materiaal bij P.J. Hoogendoorn

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie