Holthausen
| 16:41 | Arjan Olsthoorn

Holthausen stopt samenwerking met Hyzon Motors

De samenwerking tussen Holthausen Clean Technology en Hyzon Motors is stopgezet. In de fabriek in Winschoten zullen dus geen trucks meer gemaakt worden onder de naam Hyzon Motors. Dat meldt RTV Noord.

Holthausen verkoopt zijn aandeel in Hyzon Motors Europe in Winschoten aan het Amerikaanse moederbedrijf. Holthausen Clean Technology begon een aantal jaar geleden enthousiast aan de samenwerking waardoor het Amerikaanse merk voeten aan de grond kreeg in Europa. De joint-venture vestigde zich in het voormalig bedrijfspand van transportbedrijf Newexco. Daar bouwde men een assemblagefabriek waarin DAF’s werden tot waterstoftrucks en vervolgens gedoopt werden als Hyzon.

“Van ons werd verwacht dat wij als partner in de joint-venture mee zouden investeren in een volgende financieringsronde. Als klein bedrijf konden we dat niet opbrengen. Voor ons was dat het moment om de aandelen op tafel te leggen”, zegt Carl Holthausen tegen RTV Noord.

Doorzetten

Carl Holthausen laat weten zich met Holthausen Clean Technology toeleggen op de ontwikkeling en bouw van maatwerkvoertuigen, zoals veegwagens en vuilnisauto’s op waterstof. Dat deed het bedrijf voor de samenwerking met Hyzon Motors ook al. Zo bouwde het waterstofvrachtwagens en -busjes voor onder andere de gemeente Groningen.

“In die specials valt nog veel te ontwikkelen”, zegt Holthausen. “Holthausen Clean Technology is meer een bedrijf voor ontwikkeling van nieuwe toepassingen dan voor grootschalige serieproductie zoals Hyzon dat doet in Winschoten.”

Lees ook: Hyzon trucks voor Jan Bakker en Millenaar & Van Schaik

1 Reactie
  1. Jammer voor Holthausen en hun medewerkers, maar misschien een kans voor een bedrijf als VDL.
    Dan krijgen zij ook wat waterstof kennis die misschien ook op hun bussen zijn toe te passen.
    Of anders Wierda voertuig techniek.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie