Hofleverancier Brinks Transport Rijssen
| 14:24 | Truckstar Redactie

Hofleverancier Brinks Transport Rijssen

Brinks Transport uit Rijssen vierde dit weekend het 150-jarig jubileum en werd ter gelegenheid daarvan benoemd tot Hofleverancier.

De Koningin kan dit predicaat toekennen aan kleine en middelgrote bedrijven die een belangrijke plaats innemen in hun regio en minimaal honderd jaar bestaan. Daarnaast moeten de bestuurders van de onderneming en het bedrijf zelf van onbesproken gedrag zijn, en moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.

Opgericht in 1862
Die zaken zijn kennelijk goed voor elkaar bij Brinks, en wat het laatste betreft, Brinks Transport werd omstreeks 1862 opgericht door de over-overgrootvader van de huidige directeur. Het bedrijf heette toen Sanderman. Het bedrijf ging steeds over van vader op zoon en had bodediensten met paard en wagen op Deventer en Almelo. Ook werden er goederen die in Rijssen per spoor binnenkwamen gedistribueerd naar winkels en fabrieken in Rijssen en omgeving.

Op een zeker moment is het bedrijf gesplitst onder twee broers: broer Evert Jan kreeg de bodedienst op Almelo en broer Mannes de bodedienst op Deventer. Uit zoon Mannes Sanderman is het huidige Brinks Transport ontstaan.

Vandaag de dag bestaat Brinks uit drie onderdelen: Transport & Distributie, waarbij de nadruk ligt op het vervoer van keukens, badkamers, meubilair en horeca-interieurs. De Warehousing-poot verzorgt opslag, en de Verhuizingen & Inboedelopslag doet zowel nationale als internationale verhuizingen, plus inboedelopslag.

Op 15 december werd het 150-jarig jubileum gevierd met een open huis.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie