Hoekstra Materiaal
| 08:00 | Arjan Olsthoorn

Hoekstra Materiaal heeft primeur met Iveco S-Way AT 6×2

Hoekstra Materiaal uit Oldeholtpade levert in heel Nederland bouwmaterialen aan bedrijven en particulieren. Dat doet het bedrijf voortaan met een nieuwe Iveco S-Way AT 6×2 en daarmee heeft het bedrijf meteen een primeur te pakken. Dit is namelijk de eerste Iveco van dit model in Nederland in een 6×2 configuratie.

Hoekstra Materiaal koos voor een trekker met voorloopas op advies van de Iveco dealer. Eigenaar Vincent Hoekstra: “Wij hebben verstand van hout en bouwmaterialen maar niet van transport. Ik heb me bij de keuze voor deze combinatie dan ook laten voorlichten door de mensen van Iveco dealer Cornelis. Niet alleen voor de trekker, maar voor het hele span inclusief de meeneemheftruck.”

‘Wendbaarheid is belangrijk’

“We leveren ook veel aan particulieren die online bestellen. Wendbaarheid is dus erg belangrijk voor ons. Wij zijn ooit begonnen met Iveco Daily bestelwagens, en later kwam er een gebruikte Iveco Stralis bakwagen met een autolaadkraan bij. Die werd te klein, en bovendien wilden we een truck waarmee we ook de milieuzones in mogen. De uitstekende ervaringen met Iveco en dealer Cornelis waren voor mij reden om nu weer met dat merk in zee te gaan. Na de eerste gesprekken kwamen we uit op dit concept van een compacte trailer met een stuuras en een trekker met een voorloopas. Hierdoor hebben we voldoende laadvermogen, zijn we nog steeds erg wendbaar en hebben we nooit een overbeladen trekas.”

Hoekstra

Eén aanspreekpartner

Hoekstra gaf de opdracht voor de complete combinatie aan Roel de Haan, accountmanager en verkoopadviseur van Cornelis Bedrijfsauto’s. Die zorgde voor het contact tussen trailerbouwer Krone en Terberg voor de meeneemheftruck. Op die manier had Hoekstra slechts één aanspreekpartner. Roel de Haan: “Door mee te denken met de klant is er een optimaal inzetbare en wendbare combinatie ontstaan.”

Zo zijn er, na overleg met Krone, drie rijen rongpotten aangebracht in de vloer en extra ogen voor ladingzekering. Verder zijn er LED lichtstrips aangebracht in de trailer en zijn er RVS kisten gemonteerd onder de vloer. Voor de meeneemheftruck zijn er pneumatisch uitschuivende steunbalken gemonteerd waardoor de chauffeur snel zijn werk kan doen. Ook aan de veiligheid is gedacht, met ACC en een achteruitrijcamera op de meeneemheftruck én op de trailer.

Iveco Driver Academy

De Iveco S-Way AT is uitgerust met de 480 pk sterke, non EGR Cursor 11 motor in Euro-6 D uitvoering en de Iveco Hi-Tronix versnellingsbak. Chauffeur Alex Buist is de vaste chauffeur op de nieuwe combinatie van Hoekstra Materiaal. Hij kreeg meteen op de eerste dag een aflevercursus van de Iveco Driver Academy. Alex is bijzonder enthousiast over zijn nieuwe truck en hij is blij met de extra aandacht tijdens de cursus. “Op deze manier leer ik de auto meteen goed kennen en dat is fijn, want dit is wel heel wat anders dan de bakwagen waar ik mee reed. Zo’n aflevertraining vind ik erg goed want zo leer ik meteen hoe ik het beste uit deze combinatie kan halen. Bijkomend voordeel is dat het meteen meetelt voor de Code 95.”

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie