Hinder als P-verbod vrachtwagens komt
| 11:30 | Boudewijn Bos

Hinder als P-verbod vrachtwagens komt

De gemeente Dalfsen neemt maandagavond de beslissing of er een parkeerverbod voor vrachtwagens komt binnen de bebouwde kom van Dalfsen.

Dat meldt RTV-Oost. Burgemeester Han Noten vindt vrachtwagens in het centrum ongepast, lelijk en zelfs gevaarlijk. Boosheid heerst onder de chauffeurs en ondernemers. 

Maandagavond neemt de gemeenteraad een beslissing of de vrachtwagens wel of niet mogen parkeren binnen de bebouwde kom. Buiten de bebouwde kom is volgens Esther Dunnewind geen optie zegt ze tegen RTV-Oost. Hier parkeren is gevaarlijk en is de kans op inbraak en diefstal groter. 

Brief van gemeente

Esther is samen met haar man eigenaar van transportbedrijf EsmaTrans in Dalfsen. Ze hebben nu ontheffing om dichtbij huis te staan, maar maandagavond blijkt of hier in 2018 verandering in komt. De twee kregen een brief van de gemeente op de mat waarvan ze nogal verbaasd opkeken. “Ik wist niet wat ik las. Het steekt mij vooral omdat we geen kant op kunnen. We wonen hier in Dalfsen en willen hier niet weg. Bovendien konden we hier altijd parkeren en dan zou het nu ineens afgelopen zijn.”

Als het doorgaat moeten Esther en haar man een andere plek moeten zoeken voor de wagen van hun truckbedrijf. 

Foto: Vrachtwagen van Esther en haar man op parkeerplek Dalfsen (RTV-Oost

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie