HIAB-kraan op FMX Dijkhoff
| 14:42 | Korneel Luth

HIAB-kraan op FMX Dijkhoff

Hiab heeft recent een XS211 EP4 Hipro autolaadkraan geleverd aan Gebr. Dijkhoff & Zn uit Heeswijk-Dinther.

De kraan is gemonteerd op een nieuwe vier-assige Volvo FMX. Gezien de goede ervaringen in het verleden heeft men wederom voor een HIAB gekozen.

Gieklengte van 12,7 meter

De gieklengte bedraagt maar liefst 12,7 meter en de kraan is uitgerust met Hiab Hipro ventiel in combinatie met Bluetooth afstandsbesturing. Daarmee heeft de kraan een groot bereik, snelheid en nauwkeurigheid.

Met de slanghaspel en slangdoorvoer binnen door de giek, voor bediening van rotator en knijperbak, is de kwetsbaarheid minimaal.
Tevens is de kraan uitgerust met een automatische einddemping op de zwenkfunctie en zijn de uitschuifcilinders van de knikarm voorzien van regeneratiekleppen voor een hoge in- en uitschuif snelheid van de giek.

HIAB-kraan op FMX Dijkhoff
Geen halve maatregel deze kraan, en de truck overigens ook niet.

Op Volvo FMX

De kraan werd door HIAB service dealer Damen Hydrauliek BV uit Best gemonteerd op een Volvo FMX vier-asser met tridemstel en hydraulische voorwielaandrijving.

Het voertuig werd geleverd door BAS Volvo Trucks uit Veghel.

Gebr. Dijkhoff is een aannemersbedrijf in de grond-, weg en waterbouw, dat tevens sloop- en cultuurtechnische werkzaamheden uitvoert. Het bedrijf is opgericht in 1914 door de heer A. Dijkhoff. Inmiddels is het uitgegroeid tot een multifunctionele onderneming.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie