Controle langs gehele Duitse grens
| 10:52 | Korneel Luth

Het Truckstar Festival 2014 barst los

Met donderend geweld hebben de racetrucks het Truckstar Festival 2014 geopend.

Met veel lawaai, enige rookontwikkeling en vooral snelheid hebben de racetrucks het Truckstar Festival geopend. Zij vormen het eerste onderdeel van het baan-programma voor de hoofdtribune.

Zaterdagse rijverboden Frankrijk

Go & Stop Slalom

Hun eerste act is de Go & Stop plus slalom, een spannend gebeuren, waarbij telkens twee racetrucks het tegen elkaar opnemen. Ze rijden ieder met hoge snelheid een andere kant op naar het eind van de baan, om daar snel te keren en weer terug te racen.

Dan moeten ze zo laat mogelijk vol in de ankers, om de middelste van drie palen om te tikken. De coureur die dat het snelste voor elkaar krijgt, die wint.

Het Truckstar Festival 2014 barst los

Verder volgt een boeiend en uitgebreid programma op het rechte stuk, met de caravanraces, de chauffeursspelen, decibellen-contest en tegen half vier vanmiddag: het ja-woord van chauffeur Peter Levolger en zijn ‘bride to be’: Kim Kleisterlee.

Het hele programma wordt op gezellige en vrolijke wijze aan elkaar gepraat door Willie Oosterhuis!

Het Truckstar Festival 2014 barst los

Genoeg te zien en te doen!

Genoeg te zien op het rechte stuk dus. Maar ook op de paddock is er spanning: tegenover de Scania-stand vindt de Nederlandse finale van de Scania YETD plaats. Verder zijn bijna alle truckmerken plus vele andere bedrijven aanwezig op het beursplein en de braderie en je kunt natuurlijk eindeloos sleneteren langs de baan, de showtrucks, de Mooiste Trucksstraat en de klassiekers.

Veel plezier!

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie