hema
| 09:48 | Arjan Olsthoorn

HEMA zet acht bakwagens met MirrorCam in voor eigen bakkerij

De bakkerij van HEMA heeft onlangs acht nieuwe Mercedes-Benz Actros bakwagens in gebruik genomen. De nieuwe vrachtwagens zijn al te zien op de weg. Ze zijn beter voor het milieu en de verkeersveiligheid, aldus de winkelketen.

De Mercedes-Benz Actros 2130 bakwagens zijn voorzien van slimme toepassingen. De huidige vrachtwagens zijn voorzien van rolluiken om de laadbak af te sluiten, maar bij openen gaat hierbij veel koude verloren. De nieuwe voertuigen zijn voorzien van achterdeuren die uit drie delen bestaan. Waardoor er een kleine doorgang ontstaat en dat zorgt voor veel minder energieverlies.

MirroCam

Naast het duurzame karakter van de nieuwe vrachtwagens zijn deze ook uitgerust met de nieuwste technieken. John Vermin, hoofd bakkerijen bij HEMA: “Meest opvallende is het ontbreken van de zijspiegels. Deze zijn vervangen door camera’s en lcd-schermen in de cabines. In Nederland rijden pas sinds het afgelopen jaar vrachtwagens op de openbare weg die deze techniek gebruiken. Dankzij het systeem heeft de chauffeur meer zicht naar de zijkanten en daardoor een beter zicht op de dode hoek, wat de verkeersveiligheid aanzienlijk vergroot.”

Verkeersveiligheid

Ook zijn de nieuwe voertuigen uitgerust met een achteruitrijcamera, wat ideaal is bij het voorkomen van schade bij het achteruitrijden. “Naast de als spiegels fungerende camera’s zijn de nieuwe vrachtwagens ook uitgerust met adaptive cruise control en rijstrookondersteuning, waardoor het voertuig automatisch corrigeert als deze van zijn rijrichting afwijkt. Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen HEMA. Voor ons is dat een belangrijke reden om voor deze nieuwe voertuigen te kiezen, net als het vergroten van de veiligheid voor onze chauffeurs. Wij zijn heel blij met onze nieuwe vrachtwagens, die wij zien als een echte aanvulling voor onze bakkerij”, besluit John.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie