Hebben we minder last van caravans?
| 11:47 | Korneel Luth

Hebben we minder last van caravans?

Sinds 2009 mogen auto’s met caravans 90 km/h. Maar hebben we nu minder last van die dingen?

Op 1 mei 2009 werd de maximale snelheid voor auto’s met aanhangers en caravans (tot 3.500 kg) verhoogd van 80 naar 90 kilometer per uur. De bedoeling was dat verschillende soorten weggebruikers elkaar op de snelweg minder in de weg zouden zitten.

Want vooral voor vrachtwagenchauffeurs waren de tachtig-rijdende caravans zeer hinderlijk. De vraag is of we nu, zes jaar later minder last hebben van die slingerende sleurhutten. Daarom hadden we een poll online staan.

Een derde heeft minder last van caravans

Van de aan de poll deelnemende chauffeurs heeft 31 procent daadwerkelijk minder last van caravans: ‘Ja, mensen met caravans rijden trucks op de snelwegen nu minder voor de voeten’, zo zeggen zij.

De grootste groep, 44 procent, zegt echter: ‘Ik merk eigenlijk geen verschil.’

De kleinste groep, 25 procent zegt: ‘Nee, het is alleen maar erger geworden met weggedrag van automobilisten met caravans.’

Deze resultaten suggereren dat de snelheidsverhoging een licht-positieve uitwerking heeft gehad. Feit is echter ook dat het merendeel geen verschil merkt. Trucks en caravans blijven elkaar een beetje in de weg zitten. Het zijn ook totaal andere voertuigen, met andere bestuurders, terwijl ze beide een relatief groot ruimtebeslag hebben op de weg.

In totaal is er in deze poll 783 keer een mening gegeven.

Foto: Ook al zijn trucks bij uitstek trekkende voertuigen; de caravans die er tijdens het Truckstar Festival achter hangen overleven het doorgaans niet.

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie