Hartman Expeditie
| 12:55 | Arjan Olsthoorn

Hartman Expeditie fuseert met J.P. Vis & Zn

Hartman Expeditie fuseert met J.P. Vis uit Kwintsheul. Een grotere slagkracht op de markt voor geconditioneerd transport op Scandinavië is de reden van de fusie. Vorig jaar fuseerde het bedrijf uit Poeldijk met Brinkman Trans.

Het vervoer van verse waren, en dan met name groenten en fruit vanuit Nederland naar Scandinavië is de kernactiviteit van zowel Hartman Expeditie als J.P. Vis. Beide bedrijven zijn met name gespecialiseerd in de groepage van geconditioneerde producten waarbij snelheid en betrouwbare levering van levensbelang zijn. Door de activiteiten samen te voegen kunnen er efficiëntere ritten worden samengesteld waardoor de leveringen nog sneller kunnen plaatsvinden. De klanten profiteren daarbij van de toegenomen dichtheid van het netwerk.

Uitbreiding van netwerk
Gedurende de dag worden de zendingen verzameld vanuit heel Nederland en naar de overslagcentra in Poeldijk en Nieuw-Amsterdam vervoerd. Daar worden vervolgens de meest efficiënte ritten samengesteld waarna de combinaties gedurende de avond uren naar Scandinavië rijden. Hierdoor liggen de verse groenten de volgende ochtend al in het schap in heel Scandinavië. Een overnight service die door een verdere verdichting van het netwerk nu nog verder is uitgebreid.

J.P. Vis

Door de fusie met J.P. Vis is de vloot uitgebreid met 40 trekkende eenheden en 65 opleggers.

Een logisch gevolg van de fusie is dat de beladingsgraad van de voertuigen verder zal toenemen, zowel naar als vanuit Scandinavië. Dit komt de duurzaamheid ten goede door lege kilometers te beperken. Daarnaast leidt de samenwerking van de bedrijven tot een grotere slagkracht waar het gaat om de inkoop. Door de fusie met J.P. Vis is de vloot van het bedrijf uitgebreid met 40 trekkende eenheden en 65 opleggers. Daarmee groeit de totale vloot van de groep van bedrijven naar 115 trekkende eenheden en 260 eigen opleggers. Daarnaast zijn er 100 vaste charters actief voor de verschillende bedrijven.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie