Harde kritiek na chaos Westerscheldetunnel
| 16:03 | Truckstar Redactie

Harde kritiek na chaos Westerscheldetunnel

Afgelopen week ontstond een enorme verkeerschaos in Zeeuws Vlaanderen nadat de oostbuis van de Westerscheldetunnel enige tijd afgesloten was vanwege een pechgeval. Er kwam harde kritiek op de afsluiting.

“Op de sluizen van Terneuzen staat alles stil en zelfs op de brug bij Sluiskil, omdat even verderop de tunnelweg vol is”, vertelde Robert Gosselaar, een automobilist die urenlang vaststond.

Mislukte afsleeppoging
De problemen ontstonden toen een vrachtwagen in de oostbuis stil kwam te staan. Een afsleeppoging mislukte omdat de remmen van de truck vastliepen. Hierdoor ontstond rookontwikkeling en werd direct de brandweer opgeroepen.

Het tunnelbedrijf overwoog in eerste instantie om één rijbaan open te stellen, maar zag daar vanaf. Toen het wegslepen van de truck veel langer duurde dan verwacht, was het drama compleet.

Al het verkeer door één tunnelbuis
Een andere mogelijkheid was om al het verkeer door de andere tunnelbuis te leiden, maar ook dit gebeurde niet.

“De informatievoorziening is waardeloos en ze verdommen het gewoon om het verkeer door één tunnelbuis te leiden bij incidenten”, aldus Kees Petiet uit Breskens.

Het instellen van tweerichtingsverkeer in één buis kost volgens woordvoerder Ingo de Moor van de Westerscheldetunnel ruim een uur en is bij een groot verkeersaanbod ook erg risicovol. Bovendien zijn alle mogelijke informatie-middelen ingezet, zo verdedigde hij zich.

Statenlid Johan Robesin van de Partij voor Zeeland heeft inmiddels vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. Hij wil in eerste instantie een betere informatievoorziening op matrixborden langs alle toegangswegen van de tunnel.

Bron: BNdeStem

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie