Agra Service
| 12:39 | Arjan Olsthoorn

Hard roze Scania’s voor Agra Service Nabuurs

Agra Service Nabuurs uit Overloon heeft zonder twijfel de meest herkenbare trucks uit de wijde omtrek. Elk nieuw voertuig komt in een RAL hard roze met een gele streep. Zo ook met de twee nieuwste aanwinsten van het bedrijf.

Beide voertuigen zijn volledig luchtgeveerd en hebben negen tons voorassen en de normale dakhoogte. Alle trucks van het bedrijf, op één na, hebben de bekende griffioen op de grille. “Dat laatste komt echt door de band met de dealer in Gennep,” vertelt Wouter Nabuurs. “De service en inzet van de werkplaats trekt ons elke keer weer over de streep als er een nieuwe moet komen.” Deze keer werden dat er zelfs twee. “Het zijn onze eerste voertuigen van de nieuwe generatie.”

De 8×4 is uitgerust met een Terberg Haakarm als containerauto. “Eigenlijk hadden we weer een 6×2 gewild want bij ons draait alles om een laag eigengewicht. Maar dat wringt toch heel vaak met de praktijk: in het veld heb je toch vaak net iets meer tractie nodig en het risico van overbelading ligt met een 6×2 bij ons toch wel heel erg op de loer. Met deze 8×4 zijn we weliswaar 1.500 kilo zwaarder en hij is natuurlijk duurder. Maar we kunnen ook vijf ton meer laden terwijl de auto veel makkelijker werkt omdat het met de gewichtsverdeling over de assen veel beter klopt. Daarbij is de draaicirkel net zo groot als die van de 6×2 én de tractie is beter dan met een Robson Drive.” De G450 4×2 trekker rijdt voornamelijk als tankauto en met een Walking floor trailer.

Roze
De kleur roze was de keuze van de moeder wouter, Wilma Nabuurs. “Toen wij begonnen, waren er nog 108 bedrijven die in de mest reden,” vertelt Wilma. “Ik zei dat als we ons daar wilden onderscheiden, we iets met de kleur moesten doen. Ik vertelde de dealer dat hij de auto desnoods in paars met groene sterren kon opleveren áls het maar zou opvallen. Nou, paars was een samengestelde kleur en dus duur en de sterren zou sjabloonwerk worden: ook duur. Dus werd het RAL roze met een gele streep. En het werkt: die kleur is ons visitekaartje.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie