GVT
| 09:54 | Arjan Olsthoorn

GVT overgenomen door ID Logistics

GVT Transport & Logistics en ID Logistics werken al een aantal jaar samen in de Benelux. Nu wordt de volgende stap gezet in deze samenwerking door middel van een overname van GVT Transport & Logistics door de ID Logistics Group.

Door deze combinatie van bedrijven ontstaat een nieuwe toekomstgerichte en innovatieve logistieke dienstverlener in de Benelux. ID Logistics Benelux beschikt over 10 grote distributiecentra van in totaal 400.000 m2 waar 1700 medewerkers werken. GVT Transport en Logistics beschikt over 285 eigen trucks, 12 vestigingen van in totaal 200.000 men heeft 750 medewerkers in dienst.

Sterke speler

De overname creëert een sterke speler in een consoliderende markt. Daarbij investeert de nieuwe onderneming de komende jaren verder in de uitbreiding van het netwerk in de Benelux. Het bedrijf legt de nadruk op het leveren van betrouwbare, milieuvriendelijke en innovatieve oplossingen. GVT Transport & Logistics en ID Logistics zullen hun krachten bundelen in B2B en B2C met respect voor hun bestaande klanten en oplossingen.

GVT Transport & Logistics zal de samenwerking met BTT Multimodal Container Solutions voor de lange termijn continueren. Hierdoor kunnen klanten van GVT Transport & Logistics en ID Logistics Benelux ook genieten van multi- en intermodale oplossingen.

‘Deze stap is meerwaarde’

Wil Versteijnen, CEO van GVT: “In de afgelopen 15 jaar hebben we met GVT,  onder andere door overnames, een duurzaam fijnmazig distributienetwerk gecreëerd met hubs op een zestal locaties in de Benelux. In de sterk veranderende en uitdagende markt is het belangrijk om goed positie te bepalen. We vinden het immers van groot belang dat we onze klanten ook in de toekomst zelf kunnen blijven bedienen. Ik ben ervan overtuigd dat deze stap van nog grotere meerwaarde gaat zijn voor bestaande en nieuwe klanten. Met de overname door ID Logistics zijn er in de toekomst meer mogelijkheden tot internationale groei. Ik ben ervan overtuigd dat de huidige hoge normen en waarden ten opzichte van klanten en medewerkers worden voortgezet.”

“Als eigenaar van BTT Multimodal Container Solutions blijf ik samen met mijn zonen voor de lange termijn betrokken bij deze sterke combinatie van bedrijven. Daarom heb ik vertrouwen in de toekomst.”

‘Blij met overname’

Eric Hemar, CEO van ID Logistics: “We zijn erg blij om deze overeenkomst voor de overname van GVT Transport & Logistics af te ronden, waarmee een aantal jaren van vruchtbare samenwerking en ontwikkeling wordt afgesloten. Dankzij deze overname zal ID Logistics Benelux een belangrijke speler worden op de Benelux-markt en dan met name in Nederland. Hiermee kunnen we een volledig dienstenpakket aanbieden aan onze bestaande en toekomstige klanten. Ik ben er zeker van dat de GVT medewerkers een mooie toekomst tegemoet gaan met de ID Logistics Group. Daarbij zullen zij hun knowhow op grote schaal kunnen ontwikkelen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie