Grote vraag naar jonge chauffeurs
| 12:40 | Korneel Luth

Grote vraag naar jonge chauffeurs

Transportbedrijven zitten te springen om jonge Nederlandse chauffeurs.

Dat meldt NOS op 3 vandaag. Dankzij de crisis en de gigantische toestroom van goedkope Oost-Europese chauffeurs, namen bedrijven slechts beperkt nieuwe Nederlandse chauffeurs aan.

Maar dat is aan het veranderen. Er is meer werk voor transportbedrijven omdat het beter gaat met de economie. Tegelijkertijd is de vergrijzing flink aan toeslaan. Veel chauffeurs zijn of gaan binnenkort met pensioen.

“Tot 2020 zijn er daardoor per jaar zo’n tweeduizend nieuwe beroepschauffeurs nodig. Dus tienduizend in totaal”, zegt Renee Reijers van Transport en Logistiek Nederland tegen de NOS. “Je hebt dus bijna gegarandeerd een baan te pakken.”

Omkering van een trend

Reijers signaleert tevens het omkeren van een trend: “Er is meer behoefte aan chauffeurs die helder kunnen communiceren. En, het vak van chauffeur wordt steeds technischer door alle ontwikkelingen.” 

Met andere woorden: transportbedrijven werken in toenemende mate liever met goed opgeleide Nederlandse chauffeurs. Die communiceren beter met de klant en kunnen beter uit de voeten met de laatste stand van vrachtwagen-techniek. 

Sectorinstituut: meer werkgevers melden zich

Eind vorig jaar hoorden we een vergelijkbare boodschap bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek. “Er melden zich steeds meer werkgevers die een of meerdere chauffeurs zoeken”, zei Willem de Vries, directeur van het sectorinistituut tegen ons. 

Lees ook:

Grote belangstelling voor nieuwe banen

NOS op 3 maakte onderstaand item over Jurgen, die met zijn 19 jaar chauffeur is bij Dobbe Transport. 

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie