Grote order voor Wabco in Saoudië-Arabië
| 11:31 | Truckstar Redactie

Grote order voor Wabco in Saoudië-Arabië

Transics Fleetmanagementsystemen voor grote vervoerder

Wabco Holdings; eigenaar van diverse bedrijven waaronder Transics fleetmanagementsystemen, heeft een grote order binnengesleept in Saoudië-Arabië. 

In een persbericht meldt Wabco dat Transics International een deal heeft gesloten met Almarai; een van de grootste zuivelproducenten van de wereld. Wabco is sinds februari 2014 eigenaar van Transics International. 

Flinke operatie

Alle 1.300 trucks van Almarai zullen worden uitgerust met Transics TX-Sky boordcomputers.Hiermee wil het bedrijf de logistieke efficiency verhogen. In het tweede kwartaal van 2015 moeten alle trucks voorzien zijn van de nieuwe systemen. 

“Als gevolg van de overname van Transics kunnen klanten profiteren van de expertise van Transics, in combinatie met de kennis en het wereldwijde marktleiderschap van Wabco op het gebied van veiligheids- en efficiency-systemen.”, meldt Nick Rens van Wabco.   

Het systeem van Transics biedt Almarai de mogelijkheid om haar complete vloot in real time te monitoren. Het systeem biedt inzicht in locatie, route-afwijkingen, voertuigsnelheid en vertragingen als ondersteuning bij logistieke processen. Daarnaast verzamelt het systeem informatie over het rijgedrag van de bestuurder, zoals remgedrag, snelheidsovertredingen en extreme manouevres. Bijkomend voordeel voor Almarai is de eenvoudige samenvoeging met het eigen TMS-systeem van Almarai. 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie