Grote NL-Duitse grenscontrole
| 12:07 | Truckstar Redactie

Grote NL-Duitse grenscontrole

Onze open grenzen met de buurlanden zijn een zegen voor het wegtransport. Maar een beetje controle blijft wel nodig.

Dat bleek in de nacht van donderdag 24 mei op vrijdag 25 mei tijdens een controle over de volledige grens met Duitsland, in samenwerking met de Duitsers.

Diverse illegale personen, wapens, valse documenten, drugs en andere illegale goederen werden in beslag genomen.

Drank-touringcar
Zo werd op de A67 een Roemeense touringcar gecontroleerd door de Koninklijke Marechausee. De aanhanger van de touringcar bleek vol te zitten met paketten, bestaande uit flessen zelfgestookte drank met bestemming Amsterdam. De drank werd in beslag genomen en in Amsterdam wordt een onderzoek ingesteld.

De controle was aan beide zijden van de grens, en in het achterland, om een grote pakkans te bereiken. In totaal werden 7.086 voertuigen gecontroleerd, en 9.383 personen. Hiervan bleken 21 personen dronken achter het stuur te zitten, en 26 personen werden om verschillende redenen aangehouden. Daarnaast werd voor 10.599 euro aan boetes geïnd.

Korridorfahndung
De controle, ‘Korridorfahndung’ geheten, werd vanuit Osnabrück gecoördineerd. Aan Nederlandse zijde werkten alle aan Duitsland grenzende politiekorpsen mee, evenals de douane en Koninklijke Marechaussee. In Duitsland werkten de Bundespolizei mee, verschillende andere korpsen en de Duitse douane. Er waren ook controles aan de Duits-Poolse grens.

Foto: ANP

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie