Grote interesse miniatuurveiling Truckstar Festival
| 21:14 | Truckstar Redactie

Grote interesse miniatuurveiling Truckstar Festival

Veiling van miniatuurtrucks door Ritchie Bros. brengt schitterend bedrag op voor Stichting Hoogvliegers

Veilinghuis Ritchie Bros. is ’s werelds grootste industriële veilinghuis met maar liefst 41 locaties wereldwijd. Aankomende 26 en 27 september houdt het een veiling op hun immense terrein in Moerdijk, vlak langs de A17. Om deze veiling extra onder de aandacht te brengen, bedacht men bij Ritchie Bros. een leuke actie: een miniatuurveiling waarvan de opbrengst aan een goed doel geschonken wordt. Plaats delict? Het Truckstar Festival in Assen. En in overleg met de organisatie werd Stichting Hoogvliegers als goed doel gekozen.

Grote interesse miniatuurveiling Truckstar Festival
Zelfs een miniatuurveiling is een hele belevenis!

Opzwepend

Zowel zaterdag als zondag klonk er vlakbij de Mooiste Truckstraat aanhoudend opzwepende muziek en het typische stemgeluid van één van de Engelssprekende veilingmeesters. Beide Festival dagen vonden er twee veilingen plaats waar meer dan 100 bieders aan deelnamen. Volgens Sales Manager Benelux Christian Sonneville was de belangstelling groter dan gedacht: “Er zijn meer dan 300 miniaturen beschikbaar gesteld, zowel door organisaties als particulieren. Dikwijls gingen deze voor tweemaal de normale prijs naar de hoogste bieder. Dat heeft een heel mooi bedrag opgeleverd voor Stichting Hoogvliegers”.

Grote interesse miniatuurveiling Truckstar Festival
Sales Manager Benelux Christian Sonneville

Opbrengst

De precieze hoogte van dit bedrag houdt Ritchie Bros. nog even geheim. “Tijdens de auction in september overhandigen we de Hoogvliegers een cheque met daarop het eindbedrag vermeld. Voor nu kan ik al wel verklappen dat de tussenstand op zondagmorgen al boven de €5000,- lag!”. En dat is natuurlijk een fantastische opbrengst die zondagmiddag alleen maar hoger is geworden. Tijdens de miniatuurveiling was de spanning al duidelijk merkbaar. Wie eens in het echt binnen luttele minuten een miljoenen machine verkocht wil zien worden, bezoekt de website van de veiling in Moerdijk. Meer informatie over Stichting Hoogvliegers vind je hier.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie