Grondverbeteraar kiest Volvo
| 12:30 | Bert Mateboer

Grondverbeteraar kiest Volvo

Grondverbeteraar J.K. van den Dool heeft voor het transport van zijn producten gekozen voor een Volvo FMX 420 8×2. De truck is multi-inzetbaar en voorzien van een digitaal aslast-indicatiesysteem

“We hebben in dit geval bewust gekozen voor een 8×2 tridem-configuratie met kraanopbouw,’’ aldus Van den Dool. ,,In de praktijk kan met deze truck, door de gestuurde voorloop- en naloopas, zeer goed gemanoeuvreerd worden. Bovendien is de aslastverhouding optimaal. De truck is voorzien van een digitaal aslast-indicatiesysteem af fabriek. Voor ons extra belangrijk, omdat we de truck multifunctioneel inzetten en met behulp van een haakarmsysteem diverse mogelijkheden tot onze beschikking hebben, bijvoorbeeld het leveren van sierbestrating. Voor ons is het de tweede Volvo FMX in het wagenpark.

J.K. van den Dool heeft een eigen grondbank en grondmengmachine en is voortdurend bezig door middel van bemonstering nieuwe bodemverbeteraars samen te stellen. “Het is wetenschappelijk onderbouwd wat we doen. Van iedere kuub grond weten we exact de herkomst. Door onze samenwerking met hoveniers krijgen we bovendien veel groenafval dat we composteren om te kunnen voorzien in onze eigen substraten.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie