Griekse chauffeurs gestrand
| 15:38 | Korneel Luth

Griekse chauffeurs gestrand

Naar schatting enkele honderden Griekse chauffeurs zijn gestrand in Europa.

Vanwege de financiële crisis in Griekenland, en de aan Griekse banken opgelegde kapitaalrestricties, zijn veel Griekse chauffeurs vast komen te staan in Europa.

De chauffeurs kunnen hun betaalpassen, en creditcards niet langer gebruiken om tolkosten, brandstofkosten of ferries te betalen.

De Griekse nieuws-site Enikos sprak met chauffeur Thodoros Lampropoulos die al tien dagen vaststaat in Duitsland, na gelost te hebben in Hamburg. De terugreis naar Griekenland gaat Thodoros zo’n 1.500 euro kosten en die heeft hij niet.

Handel en transport verstoord

De kapitaalrestricties verstoren de gehele handel en transportmarkt in, vanuit en naar Griekenland. Niemand durft meer met de Grieken in zee te gaan voor het in- en uitvoeren van producten.

Dat is niet alleen dramatisch voor het wegtransport: “Als de bedrijven niet snel weer toegang krijgen tot bankdiensten, vrees ik dat binnen vier tot vijf dagen de voorraad aan pasta, bonen en houdbare melk op zal zijn”, zegt Nikos Kogioumtsis, vicevoorzitter van de Griekse bond voor handel en ondernemerschap in het FD.

Foto: ANP

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie