*

umweltplakette
| 12:52 | Rik Werner

Green-Zones app belooft beterschap bij voorkoming boetes in milieuzones

Afgelopen mei nog maar werd de Green-Zones app gelanceerd tijdens de Transport Logistica in München, maar nu al belooft de producent verbeteringen die de applicatie gebruiksvriendelijker moeten maken voor chauffeurs.

En belangrijker nog: de vernieuwingen in de smartphone-applicatie zijn bedoeld om de kans op een vervelende bekeuring verder te verkleinen.

Overzichtskaarten

De Green-Zones app waarschuwt chauffeurs voor de uiteenlopende Europese milieuzones, dat uitgangspunt is onveranderd gebleven. In de nieuwste versie van de app worden de zones nu ook op overzichtskaarten getoond, waarop volgens de producent tot in het kleinste detail kan worden ingezoomd.

Green-Zones

Kleuren

In de nieuwste versie zijn ook de jongste milieuzones in België opgenomen, inclusief de verschillende regelingen die er gelden. De Franse milieuzones worden voortaan anders aangeduid. Ze worden afhankelijk van hun status gekleurd, groen, oranje of rood bij een inrijdverbod. In de nabije toekomst belooft Green-Zones alarmmeldingen op de smartphone, wanneer een tijdelijk rijverbod van kracht is geworden. Het kan vervelende boetes voorkomen, zo verzekert de producent nog maar eens ten overvloede in een perscommuniqué.

Tenslotte heeft Green-Zones overnachtingsplaatsen aan de applicatie toegevoegd. Hij is per direct gratis te downloaden via Google Play (android) en Apple Store (ios).

Lees ook: Milieuzone-app moet vervelende boetes uitsluiten

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie