Goede resultaten Martijn en Tom op YETD
| 22:09 | Truckstar Redactie

Goede resultaten Martijn en Tom op YETD

Na de eerste dag zijn de globale tussenstanden bekend gemaakt van de Scania YETD in Södertälje. Martijn Otter en Tom Boudewijns hebben de eerste dag goed gepresteerd.

De jury hield het precieze klassement geheim om de spanning er in te houden. Maar van de 24 kandidaten werd na een uitgebreid diner wel verteld wie er in de groep tussen plaats één en negen zitten, tussen plaats tien en achttien, en tussen plaats 19 en 24.

Martijn Otter zit mijn zijn score in de middelste groep, een uitstekende prestatie en een prima uitgangspunt voor de finaledag morgen.

En, zoals Martijn zelf droogjes opmerkte: “We zijn al verder dan tijdens het EK voetbal en het Eurovisie Songfestival!”

Tom nog beter!
Nog beter was de score van onze Belgische kandidaat Tom Boudewijns. Hij zit bij de eerste negen! Maar, de jury benadrukte dat alle kandidaten dicht bij elkaar zitten, en dat de verschillen in puntenaantallen tussen de kandidaten minimaal zijn.

Goede resultaten Martijn en Tom op YETD

Goed gevoel
Het voorlopige resultaat geeft Martijn in ieder geval een goed gevoel: “Ik ben hier dik tevreden mee. En sommige dingen heb je ook gewoon niet in de hand. Tijdens het zuinig rijden vanmiddag stond er ineens in een bocht tijdens een afdaling een rally-auto stil op mijn weghelft en er kwam verkeer van de andere kant. Dan moet je gewoon stoppen, en daarna weer vol gas de helling op en dat kost je toch punten.”

“Ik ben erop gebrand om morgen te winnen. Ik heb achttien jaar wedstrijd zwemmen gedaan. Daarmee leer je goed om uiterst geconcentreerd een goeie prestatie neer te zetten, zonder je druk te maken om de anderen. Die rust en concentratie heb ik morgen ook nodig tijdens de manoeuvreer-oefeningen”, aldus Martijn.

“En mijn baas leeft ook mee! Die sms-te net even. Hij is nu al supertrots!”

Ecolution Award
Eén winnaar werd overigens wel bekend gemaakt, de winnaar van de Scania Ecolution Award, ofwel degene die het zuinigst heeft gereden. Dat is de Franse deelnemer,  Stephan Lacombe. Hij ontvangt morgen een aparte prijs hiervoor.

Kijk morgen live mee met de finale: vanaf 11:00 uur op www.scania.com/yetd

Hieronder staat het voorlopige, globale klassement (de landen staan in willekeurige volgorde):

Plaatsen 1 -9 : Zweden, Denemarken, Ierland, België, Frankrijk, Italië, Tsjechië, Polen, Hongarije
Plaatsen 10 -18: Oostenrijk, Rusland, Zwitserland, Finland, Bulgarije, Nederland, Slowakije, Griekenland, Duitsland
Plaatsen 19 -24: Verenigd Koninkrijk, Slovenië, Spanje, Noorwegen, Roemenië, Portugal

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie