| 12:26 | Truckstar Redactie

Ginaf: mogelijk snel doorstart

De curator van de failliete Veenendaalse vrachtwagenfabrikant Ginaf Trucks werkt aan een doorstart. Inmiddels hebben meerdere overnamekandidaten zich bij de curator gemeld.

Er gloort hoop voor de oud-werknemers van Ginaf Trucks in Veenendaal. Medewerker Bas Willems van curator Noor Zetteler meldt dat er meerdere kandidaten geïnteresseerd zijn in Ginaf. “We hebben momenteel bomvolle agenda’s”, meldt hij onder andere tegen de Veenendaalse Krant. 

Eind november vroeg de truckfabrikant faillissement aan, onder andere vanwege een sterk teruglopende vraag naar bouwvoertuigen. Vorige week sprak de rechtbank het faillissement uit, waardoor 64 werknemers op straat terechtkwamen. “Maandag was er een informatiebijeenkomst voor de werknemers van het bedrijf. Hierin zijn ze formeel door de curator ontslagen, zoals niet ongebruikelijk is. Hierdoor kunnen de werknemers aanspraak maken op de loongarantieregeling, wat inhoudt dat ze via uitkeringsinstantie UWV aanspraak kunnen maken op het loon dat ze nog van het bedrijf krijgen”, aldus Willems.

Of Ginaf Trucks een doorstart maakt, moet de komende weken duidelijk worden. “Als team van de curator zijn we momenteel hard aan het werk om met alle kandidaten te praten. We streven er naar om voor kerst duidelijkheid te hebben.” 

Bron: Veenendaalse krant / www.edestad.nl

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie