Getuigen gezocht parkingmoord België
| 11:30 | Korneel Luth

Getuigen gezocht parkingmoord België

De politie in Oost-Vlaanderen is op zoek naar getuigen van de moord op een Litouwse chauffeur op de E17 of E40.

Afgelopen donderdagmiddag rond 16:00 uur ontdekte een collega dat een Litouwse chauffeur van transportbedrijf R.B.I.I. dood in zijn truck lag op de parking Waasmunster langs de E17. Snel was duidelijk dat de man met geweld om het leven was gebracht en geen natuurlijke dood was gestorven.

Uit camerabeelden blijkt dat de truck op die donderdag rond 06:15 uur de parking van Waasmunster opgereden is. Het kan echter zijn dat de chauffeur op dat moment al vermoord was en dat de dader, of één van de daders, het voertuig op de parking neergezet heeft.

Drongen-Waasmunster

Eerder in de nacht heeft de truck op een parking langs de E40 gestaan bij Drongen, richting Brussel. Daar kwam de Scania rond 22:00 uur aan, om die parking om 05:45 uur weer te verlaten.

Via het knooppunt bij Zwijnaarde is de truck vervolgens de E17 opgedraaid in de richting van Antwerpen en stilgezet op de parking van Waasmunster.

Getuigen gezocht

De moord kan op beide parkings gebeurd zijn. Veel is nog onduidelijk. De Vlaamse autoriteiten zijn daarom op zoek naar getuigen.

Heb jij de truck op de vroege donderdagochtend zien rijden, of iets gezien op één van de betreffende parkeerplaatsen? Je kunt dan een email sturen naar: opsporingen@police.belgium.eu, of bellen in België naar het gratis nummer 0800 30 300.

Getuigen gezocht parkingmoord België
Het gaat om deze Litouws gekentekende Scania-trekker met oplegger. Foto: HLN – Kristof Pieters


Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie