Gestuurde naloopas op CF en XF-trekkers
| 11:49 | Korneel Luth

Gestuurde naloopas op CF en XF-trekkers

DAF introduceert een gestuurde naloopas op CF- en XF-trekkers.

Lekker wendbaar kunnen zijn op krappe locaties en zware gewichten aan kunnen: het zijn twee zaken die elkaar wel eens tegenspreken als het om drie-assige trekkers gaat.

DAF introduceert daarom een gestuurde naloopas op CF- en XF-trekkers. Het gaat om een 7,5 tons as met enkele montage. Dat maakt de nieuwe uitvoeringen bij uitstek geschikt voor werkzaamheden waar relatief weinig ruimte voor manoeuvreren bestaat en extra laadvermogen noodzakelijk is, bijvoorbeeld vanwege de aanwezigheid van een laadkraan achter de cabine.

Leverbaar met MX-13

DAF levert de nieuwe drie-assige trekkers als CF en XF met de 12,9 liter Paccar MX-13-motor met vermogens van 303 kW/412 pk tot 375 kW/510 pk. Aan deze motor zijn belangrijke vernieuwingen doorgevoerd en in combinatie met innovatieve technologieën als Predictive Cruise Control met Predictive Shifting en Eco Mode zijn volgens DAF nieuwe brandstofbesparingen mogelijk.

De CF-trekker met gestuurde naloopas is leverbaar met Day Cab, Sleeper Cab en Space Cab; de XF wordt aangeboden met Space Cab en Super Space Cab. Alle uitvoeringen zijn met onmiddellijke ingang verkrijgbaar.

Foto: De CF- en XF-trekkers met gestuurde naloopas zullen in de praktijk veelal worden ingezet voor het transport van bouwmaterialen en machines. De asconfiguratie is in DAF-termen overigens een ‘FTN’.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie