Geslaagde US truckmeeting
| 10:07 | Truckstar Redactie

Geslaagde US truckmeeting

Amerikaanse trucks uit heel Europa bijeen in Emmeloord

Vorige week kon je op de Truckstar-website en op onze Facebookpagina diverse artikelen lezen gerelateerd aan transport in Amerika en Canada.

Vandaag doen we daar een laatste schepje bovenop: van Amerikanen-liefhebbers Wiljan Derks en Jan de Wit ontvingen we een kort verslag van de tweede US Truck Meeting die op 10 en 11 augustus plaatsvond in Emmeloord bij het bedrijf Kampstaal. 

Het succesvolle concept is volgens de heren even simpel als doeltreffend: er zijn niet zo heel veel Amerikaanse trucks in Europa en het is de moeite waard om ze bij elkaar te brengen op een evenement. 

Het evenement bracht zo’n 80 trucks bijeen uit heel Europa: diverse Kenworths, Macks, Freightliners, Internationals, Amerikaanse Volvos, Western Stars, Autocars, Pierce brandweertrucks en Peterbilts uit Nederland, België en Duitsland kwamen naar Emmeloord. Zelfs uit Denemarken, Frankrijk en Hongarije kwamen enkele trucks naar Nederland. 

Rondrit

Naast de show in Emmeloord bestond het programma onder andere uit een flinke rondrit, waaraan circa 50 van de aanwezige trucks meededen. Eindbestemming van de rit was restaurant ‘In de Klaver’ in Niebert, waar uitbater en Kenworth-eigenaar Martin van de Velde zorgde voor een uitgebreide lunch.

Het evenement was (nu nog) semi-besloten, maar de organisatoren willen graag foto’s van het evenement delen. Fotograaf Marcel van der Geugten maakte een uitgebreide serie die is te bekijken via deze link. Ook op de weblog van Wiljan Derks is het nodige fotomateriaal te vinden. 

Geslaagde US truckmeeting

Aan de rondrit richting Niebert deden circa 50 trucks mee

Geslaagde US truckmeeting

Niet alleen losse trekkers kwamen naar Emmeloord

Geslaagde US truckmeeting

Imposante Deense cabover. Bijzonder detal: deze truck is uitgerust met een sleepas

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie