| 20:17 | Bert Mateboer

Gerard de Rooy doet niet mee aan Dakar 2018

Gerard de Rooy zal in 2018 niet meedoen aan de Dakar Rally in Zuid-Amerika. In plaats daarvan heeft hij zich ingeschreven voor de Afrika Eco Race. Die start eind december in Monaco om via Marokko en Mauretanië op 16 januari te eindigen in de Senegalese hoofdstad Dakar.

Het Petronas Team De Rooy zal wel met een deel van het team aanwezig zijn tijdens de Dakar Rally: Federico Villagra zal met zijn Iveco Powerstar aan de start verschijnen. De 40e editie van de Dakar begint op 6 januari 2018 in Lima om twee weken later, via de duinen van Peru en de hoogvlakte van Bolivia, te finishen in Córdoba, Argentinië. Maar Gerard de Rooy zal er niet bij zijn: hij heeft zijn buik vol van het slechte weer in Zuid-Amerika. Tijdens de laatste rally moesten diverse etappes worden afgelast vanwege de vele regen.

Rusland – China

Gerard de Rooy zal in Afrika rijden met zijn gloednieuwe Iveco Powerstar, die uiterlijk niet veel verschilt van de huidige, maar onderhuids totaal anders is. “We hebben eerder deze maand de eerste tests gedaan in Marokko en zullen de komende maanden uitvoerig blijven testen”, zegt De Rooy. “De Silk Way Rally in juli, van Moskou naar de Chinese stad Xi’an, beschouw ik als de ultieme test. We doen daar met drie trucks mee: Ton van Genugten, Artur Ardavichus en ikzelf. Ik kijk uit naar beide races.”

“De komende weken gaan we nader bekijken hoe we het team gaan opsplitsen en bepalen wie naar Afrika gaan en wie naar Zuid-Amerika om de beste service te verlenen aan zowel mij als Villagra. De details zullen in de loop van de zomer bekend worden”, aldus Gerard de Rooy.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie