A1
| 08:02 | Arjan Olsthoorn

Gemeenten willen verbreding A1 tussen Barneveld en Apeldoorn

Verschillende gemeenten willen dat de A1 tussen Barneveld en Apeldoorn wordt verbreed, meldt TLN. De rijksweg is één van de belangrijkste economische en logistieke verbindingen van Nederland.

De rijksweg is namelijk een belangrijke verkeersader voor het goedervervoer naar Duitsland. Door drukte en congestie staat de bereikbaarheid van de regio en Nederland echter onder druk. Die conclusie wordt nu ook gedeeld door de gemeenten Amersfoort, Apeldoorn, Barneveld en Ede.

Bottleneck

Hoewel de A1 vanaf Amersfoort richting Barneveld al verbreed gaat worden, geldt dat niet voor het stuk snelweg tussen Barneveld en Apeldoorn. Daardoor dreigt een zogenaamde ‘bottleneck’ te ontstaan vanaf Barneveld. Om de verbinding in de toekomst bereikbaar te houden, pleiten de gemeenten gezamenlijk voor een verbreding. Daarnaast pleiten de gemeenten voor een nieuwe treinverbinding tussen Apeldoorn en Barneveld Noord, om drukte op de de Rijksweg te verminderen.

Wensenlijst

In de economische wegwijzer van TLN en evofenedex staat dit stuk van de A1 ook op de wensenlijst van ‘aan te pakken wegen’. De NMCA (Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse) signaleerde dat de Rijksweg in de toekomst alleen maar drukker wordt. TLN is dan ook verheugd dat verschillende gemeenten nu samenwerken om aandacht te vragen voor de A1.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie