van der heijden
| 09:46 | Arjan Olsthoorn

G. van der Heijden & Zonen neemt 6 nieuwe DAF’s in gebruik

Best Trucks Barendrecht heeft aan Transportbedrijf G. van der Heijden en Zonen in Ridderkerk 5 4×2 trekkers en een 6×2 DAF CF bakwagen met een schuifzeilenopbouw geleverd. Nederveen Opleidingen en Trainingen uit Hardinxveld-Giessendam verzorgt daarbij de door DAF aangeboden en voor de Code95 meetellende chauffeurs- en voertuigopleiding. 

Om juist in te spelen op de vervoersbehoeften van opdrachtgevers worden regelmatig nieuwe voertuigen aangeschaft. “Daarbij houden we, voor zover mogelijk, rekening met de wensen van onze trouwe chauffeurs,” leggen de broers Van der Heijden uit. “Vandaar dat we nu bij de trekkers hebben gekozen voor de Super Space Cab uitvoeringen met een reeks veiligheidsopties. En ook comfortverhogende zaken als een luxe luchtgeveerde chauffeursstoel, standairco, magnetron, koelkast, Xtra Comfort matras, 220 V aansluiting, Night Lock vergrendeling, een uitgebreid audiosysteem inclusief een 27 MC bak, maar ook een Aero Pack met een dakspoiler, fenders en side-skirts.

CF-bakwagen

Vier van de trekkers staan in onze metallic rode huiskleur. De beide andere voertuigen rijden in de kleuren van Neele Vat. Net als ODS Staal een van onze opdrachtgevers en verder zijn wij in heel West-Europa voornamelijk actief met het vervoer van zeecontainers. In overleg met Jean-Paul Punt van Best Trucks is bij de trekkers gekozen voor de 480 pk MX-13 zescilinder dieselmotor met TraXon 12 TX 2210 geautomatiseerde versnellingsbak en MX-Engine Brake. De door Dubbeldam opgebouwde CF-bakwagen met laadklep, heeft een Space Cab en is uitgevoerd met een gestuurde naloopas. Onderhoud van ons volledige wagenpark doen wij zoveel mogelijk zelf, waarbij wij wel per merk gebruik maken van de originele onderdelen via de dealer. Ook voor de diverse specialistische werkzaamheden vallen wij op hen terug. Voor DAF is dat dus Best Trucks.”

Lees verder onder de foto’s

g. van der heijden g. van der heijden

Voorliefde voor DAF

De relatie met DAF Trucks gaat lang terug. “Onze vader had destijds al een prima contact met DAF-dealer en Gerard heeft aan het begin van zijn carrière de nodige tijd als technicus bij Best Trucks gewerkt. De voorliefde voor het Nederlandse truckmerk is dus van vader op zonen overgegaan. Daarbij zijn onze chauffeurs enthousiast over de binnenruimte, uitrusting en het comfort van DAF. Als ondernemers zijn wij zeer te spreken over de samenwerking met de dealer en salesmanager Jean-Paul Punt. Met elkaar komen we altijd weer tot goede afspraken, die keurig worden nagekomen en waarbij het DAF-product zich altijd weer bewijst.”

“Net als tijdens de proefritten met dit model, staan wij te kijken van het brandstofverbruik. Onze chauffeurs spelen daarin natuurlijk een cruciale rol. Bij ons hebben ze allemaal nog een eigen auto en zijn daar trots en superzuinig op. Verder kent DAF de ECO-performance, dat bijdraagt aan een hogere efficiency tijdens het gebruik. De dealer verzorgt ook al langer chauffeursinstructies bij de levering van een nieuwe truck. Best Trucks doet dat met Nederveen Opleidingen en Trainingen. Zij leren onze chauffeurs correct met hun nieuwe auto en alle daarop aangebrachte techniek om te gaan. Eerst met een theorieprogramma en later ook in de praktijk, waarbij een deel ook nog eens meetelt voor de Code95,” aldus de broers Van der Heijden.

Cursus

Gerard, die zelf ook regelmatig rijdt, heeft de cursus inmiddels gevolgd en is zeer te spreken over de inhoud. Tevens is de manier waarop de leerstof door de instructeur wordt overgebracht goed. “Daar heb je als chauffeur echt wat aan. Je snapt beter waar al die hedendaagse techniek je mee kan helpen in het dagelijks werk. En zoals al gemeld: op het gebied van brandstofverbruik zijn er op diverse manieren mooie besparen te halen. DAF heeft daarvoor natuurlijk Driver-Performance Assistant in de wagen, waarmee een chauffeur ook altijd via een cijferscore zijn rijstijl kan bijhouden. Meerdere van onze jongens staan inmiddels op 100 procent, dus dat is echt super en geeft ook wel aan hoe goed ze met hun voertuig omgaan,” besluit Gerard van der Heijden.

Over Van der Heijden

Het sinds 1927 bestaande Transportbedrijf G. van der Heijden en Zonen BV, begon in Rotterdam Kralingen en verhuisde in 1989 naar Ridderkerk. Het familiebedrijf wordt momenteel geleid door
Gerard en Bert van der Heijden. Zij vertegenwoordigen de derde generatie en voeren sinds 1987 het bedrijf met 33 vrachtauto’s van meerdere merken aan. Binnen dat wagenpark neemt DAF   twee-derde voor zijn rekening en BEST Trucks Barendrecht geldt al decennia als de vaste leverancier van die voertuigen, de onderdelen en adviezen.

best trucks neele vat

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie