Frans bedrijfsleven wil uitstel Ecotax
| 14:59 | Truckstar Redactie

Frans bedrijfsleven wil uitstel Ecotax

Het Franse bedrijfsleven wil uitstel van de Ecotax voor trucks die op 1 oktober in zal gaan.

De Franse ondernemersorganisatie Medef heeft de Franse premier Jean-Marc Ayrault om uitstel van de vrachtwagenheffing gevraagd, zo meldt Nieuwsblad Transport.

Geen vertrouwen rimpelloze invoering Ecotax

Medef heeft geen enkel vertrouwen in een rimpelloze invoering van de Ecotax en vreest grote schade voor de Franse economie.

Enkele wegvervoersorganisaties hebben zich bij het uitstel-verzoek aangesloten. Zo stelt branche-organisatie Otre dat er geen zekerheid is dat de door het systeem vergaarde gegevens zullen overeenkomen met de daadwerkelijk gereden kilometers.

Ook branche-organisatie FNTR wantrouwt het systeem en wil pas invoering op 1 januari 2014. FNTR heeft van verkeersminister Frédéric Cuvillier de verzekering gekregen dat de heffing niet eerder ingaat, dan het moment waarop het systeem perfect blijkt te werken. FNTR is niet overtuigd dat dat op 1 oktober al het geval zal zijn.

Het Franse ministerie van Verkeer zegt dat de eco-heffing gewoon op 1oktober ingaat. Lees hier meer over de Ecotax en wat het voor trucks en chauffeurs zal betekenen.

Foto: De Ecotax wordt alleen voor vrachtwagens ingevoerd, op zo’n 15.000 kilometer weg in Frankrijk en betekent een flinke lastenverzwaring voor transportbedrijven. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie