Franken zet CF Silent-trekkers in
| 12:17 | Korneel Luth

Franken zet CF Silent-trekkers in

Franken Transport zet sinds kort dertien DAF CF Silent-trekkers in voor de bevoorrading van supermarkten.

Met de CF Silent-trekkers kan Franken Transport supermarkten bevoorraden in woonwijken en stadscentra waar geluidsbeperkingen gelden, zoals in de vroege ochtend: een groot voordeel voor het bedrijf, en de supermarktketens.

400 pk en ‘Silent Mode’

De dertien trekkers zijn geleverd door Allers Bedrijfswagens en hebben de 400 pk-uitvoering van de 10,8 liter MX-11-motor en de AS Tronic-versnellingsbak van ZF.

Het lage geluidsniveau van de truck wordt gerealiseerd als de ‘Silent Mode’ wordt ingeschakeld.

De truck produceert dan niet meer dan 72 decibel omdat het motorkoppel en het maximum toerental dan beperkt worden. Daarnaast is extra geluidsisolatie voor de versnellingsbak toegepast.  

De CF’s zijn PIEK-gecertificeerd en dat opent tevens de deur naar interessante boekhoudkundige zaken zoals de MIA en VAMIL regelingen betreffende de bedrijfswinst en de fiscale afschrijving.

Franken zet CF Silent-trekkers in
Vijf van de dertien Silent CF’s. Niet alleen omwonenden van supermarkten hebben baat bij de inzet van deze trucks, ook als chauffeur heb je weinig te klagen.

Prima uitrusting

De chauffeurs komen ook goed weg met de nieuwe CF’s. Zo is het vermogen van 400 pk natuurlijk lekker, maar ook lekker zijn de ruime Space Cab, luxe chauffeursstoel en de koelkast.

Om het verbruik binnen de perken te houden zijn de CF’s uitgerust met de zogeheten ‘Mild Cruise Control. Dit systeem brengt de truck geleidelijk op snelheid – in tegenstelling tot hoe we het gewend zijn: plankgas, als je de ‘resume’-knop indrukt.

Samen met de dertien CF’s heeft Franken ook Transport dertien MultiTemps opleggers aangeschaft. Die zijn voorzien van twee tussenschotten, waardoor elke oplegger bestaat uit drie compartimenten.

Vanuit standplaatsen in onder andere Venlo, Wanssum, Cuijk, Weert, Tiel, Etten-Leur en Nijmegen zijn er dagelijks meer dan honderd vrachtwagens en 170 werknemers actief. De trucks zijn bijna alle van het merk DAF.

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie