| 16:33 | Truckstar Redactie

FNV & CNV: staken op 7 april

Bonden willen minder verdringing en meer loon

Vakbonden FNV en CNV roepen vrachtwagenchauffeurs en logistiek personeel op om volgende week maandag het werk neer te leggen ten behoeven van een beter CAO. Leden hebben daarvoor een oproep ontvangen. 

Aanleiding voor de stakingsoproep zijn de vastgelopen loononderhandelingen in de sector Transport en Logistiek. De bonden willen de stakers op meerdere locaties in Nederland verzamelen, waarna ze van daaruit mogelijk naar een centrale locatie trekken, aldus Peter de Jong van vakbond CNV.

De Jong benadrukt echter dat de plannen nog niet vast liggen, omdat daarover nog overlegd wordt. 

Ultimatum

De bonden lieten eerder al weten zich te bezinnen op actie. Het overleg over een nieuwe CAO liep halverwege deze maand vast. Het daaropvolgend ultimatum verliep ongeveer anderhalve week geleden zonder gehoor van de werkgevers.

Inzet van de cao-onderhandelingen is een eenjarige cao met een loonsverhoging van drie procent en meer zeggenschap over werktijden en scholing.

Werkgeversorganisaties zeggen echter ‘te allen tijde nul procent loonsverhoging te bieden’, zo liet CNV-onderhandelaar Tjitze van Rijssel onlangs weten aan Novum. “Werkgevers bieden een lege buidel.”

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie