| 19:22 | Truckstar Redactie

FMX 460 8×4 Tridem voor Gebr. Schouls

Gebr. Schouls B.V. uit Leiden is gespecialiseerd in beton-, weg- en waterbouw. Het bedrijf nam onlangs een Volvo FMX 460 8×4 Tridem in gebruik voorzien van Volvo Dynamic Steering (VDS) en een Work Remote.

Het GVW van de Volvo FMX bedraagt 37 ton en het heeft een zwaar transportverklaring voor 80 ton. Het voertuig is uitgerust met onder meer Volvo Dynamic Steering, Volvo I-Shift voor off-road gebruik en een aslastindicator. Daarnaast is de Volvo FMX voorzien van een Work Remote: een draadloze afstandsbediening waarmee het laden en lossen kan worden vereenvoudigd.

Work remote

Met de Work Remote afstandsbediening kan het chassis vrijwel evenwijdig hoger worden gezet en het rijniveau worden aangepast. Ook het hellen naar de zijkant kan handmatig worden gecompenseerd, evenals het starten of stoppen van de motor en maximaal vier PTO´s. Het motortoerental kan worden aangepast en er is een instelling voor het opslaan van het toerental, zodat dit snel weer kan worden opgeroepen. Work Remote biedt ook functionaliteiten als werkverlichting en zwaailampen, ook flitsers kunnen worden bediend. Het belangrijkste tot slot is de bediening, deze is met zijkleppen tweezijdig (zij- en achterkant) te bedienen met behulp van een eenvoudig menu in de Work Remote met sneltoetsen.

Hoogstaande techniek

Rijk Vinke, directeur van Aannemingsbedrijf Gebr. Schouls: “We hebben gekozen voor alles wat er op dit moment technisch geboden wordt. Euro 6 als vanzelfsprekend, zeker omdat dit voor binnenstedelijk gebied noodzakelijk is. De cabine van de Volvo FMX heeft een lage instap en alles in de cabine is extreem Arbo vriendelijk. Ook Work Remote valt in die categorie, want de chauffeur kan alles makkelijk een eenvoudig bedienen zonder dat hij steeds in en uit de cabine moet. Bovendien heeft hij door het gebruik van de afstandsbediening veel beter zicht op het werk.”

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie