FH’s voor Jonker & Schut
| 12:19 | Truckstar Redactie

FH’s voor Jonker & Schut

Jonker & Schut, bekend van hun bont gekleurde wagenpark, heeft twee Volvo’s aan hun vloot toegevoegd. Harbers Barneveld leverde de FH 460’s.

Jonker & Schut beschikt over een eigen wagenpark voor zowel distributievervoer, huifvervoer, containervervoer en bulktransport. In 2010 stapten wij nog aan boord van de toen hagelnieuwe Scania R500 van chauffeur Hans Mouw. Hoewel het veelzijdige en onlangs jubilerende bedrijf toen al wel een  Volvo in bezit had, heeft dit merk nooit echt vaste voet aan grond gekregen binnen de firma. Lijkt daar nu verandering in te zijn gekomen?

Inspraak

“Onze chauffeurs hebben hier nog inspraak in welke auto ze rijden”, vertelt Erik Schut, medeoprichter- en eigenaar van de Barneveldse onderneming. “Uiteraard moeten wij wel achter dit merk kunnen staan. Zoals je wellicht uit onze vloot kunt afleiden, zijn wij stapelgek op Scania’s. Twee chauffeurs van ons, Wim van Lambalgen en Jeroen van de Hoek hadden wel zin in een Volvo. Ze hebben er een poosje op moeten wachten, want we wilden persé het nieuwe model in Euro 6 uitvoering voor hen aanschaffen. En eerlijk is eerlijk: als chauffeur zou ook ik zeer tevreden zijn met een Volvo als deze”.

FH’s voor Jonker & Schut
Jonker & Schut koos voor een FH 460 in Globetrotter uitvoering

Geen klagen

Schut besloot om te kiezen voor een Globetrotter uitvoering. “De XL variant vond ik te schuin oplopen voor onze kleurstelling, ik vond dat simpelweg niet mooi”. Reden tot klagen hebben de chauffeurs echter niet: de Volvo is uitgerust met een rijk pakket aan accessoires en smoelt bijzonder fraai in de kenmerkende huisstijl. Terwijl één FH begon met een weekje vakantie, vertrok de ander direct naar Italië. Tijdens deze reis hield de Volvo zich uitstekend en bleek het brandstofverbruik veelbelovend. Met de komst van de nieuwe FH’s, die overigens in het huifvervoer worden ingezet,  werden een Scania en de Volvo FH uit 2004 ingeruild. Die laatste had 1,4 miljoen kilometer gelopen. Hiermee blijft het totale wagenpark van Jonker & Schut uit zo’n 20 trekkende eenheden bestaan.

FH’s voor Jonker & Schut
Zo’n auto spuiten is een uitdaging! Van Winkoop Ermelo weet daar echter wel raad mee.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie