FH16 750 voor Kok Lexmond
| 15:49 | Korneel Luth

FH16 750 voor Kok Lexmond

Een primeur voor Kok Lexmond: een nieuwe FH16 750, de eerste FH van het nieuwe type voor het bedrijf.

Bij Kok Lexmond, een aannemingsbedrijf in onder andere grond- en puinverwerking, is vandaag de eerste Volvo FH van het nieuwe type afgeleverd. En niet zomaar één: een FH16 750 8×4 zwaartransporttrekker met Volvo Dynamic Steering.

Vaste chauffeur op deze auto wordt John van der Grijn (40). “Ja dat is wel een eer ja”, zegt John terwijl hij een nieuw setje schroeven in een achterlichtkapje van zijn Nooteboom-dieplader draait.

“Ik was zelf niet zozeer aan de beurt voor een nieuwe auto”, zegt John droogjes, “maar mijn huidige truck is na negen jaar aan vervanging toe. Dat is deze FH16 610. Die heb ik negen jaar geleden nieuw gehad en heeft nu zo’n negen ton op de teller staan.”

FH16 750 voor Kok Lexmond
Chauffeur John van der Grijn (links) is trots op zijn nieuwe FH16. De truck werd persoonlijk afgeleverd door Han de Bruijn, vestigingsmanager van Van Dijk Groep Culemborg (midden). Henk Kok (rechts), eveneens trots, nam de sleutels in ontvangst.

‘Volvo kan 750 pk leveren’

Henk Kok, die samen met zijn twee broers en vader het bedrijf runt, staat ook buiten de nieuwe FH16 750 op te wachten. “Wij zijn niet honderd procent merk gebonden, maar Volvo kan een truck met 750 pk leveren en we hebben goede ervaringen met dealer Van Dijk Groep uit Culemborg. Vooral dat laatste telt sterk voor ons. Daarom zijn we op een Volvo uitgekomen en werd het de FH16 750. Ook belangrijk voor ons is dat dit een Euro 6-truck is trouwens. We komen nog wel eens op plekken waar milieuzones zijn.”

Weinig tijd voor veel ceremonieel

Als de truck eenmaal gearriveerd is, is er weinig tijd voor veel ceremonieel. John koppelt direct aan, want op zijn Nooteboom-dieplader staat een zeef-machine waar ze bij een betonfabriek in Oosterhout op zitten te wachten.

Wel gaat er nog even een forse slok diesel in de 860 liter-tank achter de cabine en worden er door Truckstar en een dame van kantoor enkele foto’s gemaakt. John had de truck in Culemborg al van binnen en van buiten bekeken, dus na een korte uitleg over enkele digitacho-functies, draait John rap de dijk op, en is ie weg. De truck heeft er wel zin in, dat is duidelijk. En aan een trotse grijns van John te zien, heeft hij er evenveel zin.

Word chauffeur
De nieuwe FH16 750 staat onder een Nooteboom-dieplader uit 2007, die dit jaar tijdens de bouwvak een renovatie zal ondergaan. Op de dieplader staat een industriële zeef, met bestemming Oosterhout.

Word chauffeur
De oude FH16 610 van John mag er na negen jaar nog steeds zijn. De truck blijft voorlopig in de vloot.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie