Extra Foto’s – Truckstar 2015/11

Extra foto’s Truckstar 11/2015

Hieronder vind je een serie extra foto’s bij reportages uit Truckstar 11/2015, die niet in het blad staan.

De verhalen zelf lees je natuurlijk in Truckstar 11/2015, die tot 1 oktober in de winkel ligt. Maar je kunt dit nummer ook heel gemakkelijk online bestellen via deze link, en thuisgestuurd krijgen.

150 procent truckfotograaf

Colby Williams is de Amerikaanse fotograaf van onze Truckstar Kalender 2016. Want voor 2016 brengen we voor het eerst sinds jaren weer een kalender uit met Amerikaanse trucks. Die kalender is in één woord prachtig. De vraag is echter, waar haalt Colby zijn inspiratie vandaan, en welke technieken past hij toe om zo mooi te kunnen fotograferen? We zochten hem op en kregen een korte masterclass van deze meester op het terrein van een betonfabriek in een voorstad van Seattle.

Extra foto's Truckstar 11/2015
Colby legt uit dat alles aan een foto moet kloppen, en dat begint bij de compositie.

Extra foto's Truckstar 11/2015
Colby zet zijn trucks daar neer, waar hij denkt dat ze het beste passen. Hier maakt Colby een paar proefshots, om te zien of de truck ook echt goed staat.

Extra foto's Truckstar 11/2015
En zo staat ie dan: de nieuwste aanwinst van de betonfabriek: een indrukwekkende Kenworth T880. Colby heeft echter nog veel meer te vertellen, over zijn leven, zijn carrière in de luchtvaart, en hoe hij toch bij trucks en fotografie terugkwam. Dat lees je in het uitgebreide interview.

De kalender is tevens een mooie cadeau. Je kunt hem online bestellen via deze link, en uiteraard ook met Roadcard-korting via deze link.

Van evenement naar evenement

De MAN TGX 26.440 van chauffeur Ard Veenstra is een frissere verschijning dan het weer. Het is een druilerige dag namelijk. Maar weer of geen weer, in de evenementen-business gaat het werk gewoon door. We vertrekken snel van Krimpen aan de IJssel naar Rosmalen om daar een fikse hoogwerker te lossen.

Extra foto's Truckstar 11/2015
Een volgende opdracht wacht ons in Amsterdam bij een jachthaven. Precies tussen de stad en de nieuwe wijk IJburg staat dit schitterende huis, aan een smal dijkje, even voorbij de jachthaven. Die ligt namelijk achter het viaduct van de A10 op de achtergrond.

Extra foto's Truckstar 11/2015
De truck is een veelzijdige, moderne trekker en in combinatie met de Nooteboom-oplegger kan er lekker zwaar geladen worden. De stuurassen van de trailer helpen op krappe plekken.

Extra foto's Truckstar 11/2015
Een strak, en fris ogend span!

Extra foto's Truckstar 11/2015
Vergeleken met de meeste evenementen-locaties is deze pomp een ruime bedoening!

Vreemde eend

Bij de heren Salari is onlangs een Volvo afgeleverd. Op zich geen raar verhaal. Het is een mooie, nette truck geworden, sjiek, en helemaal in de stijl van het bedrijf. Toch is het gek. Want deze Volvo is een vreemde eend in de Scania-bijt van het bedrijf.

Extra foto's Truckstar 11/2015
De truck is af, een echt visitekaartje. Maar hij is er vooral gekomen om mee te werken en om geld mee te verdienen. Dat gebeurt hoofdzakelijk met het vervoeren, plaatsen en weghalen van barriers – stalen lengtes noodvangrail.

Extra foto's Truckstar 11/2015
Dit werk gebeurt voornamelijk in de kleine uurtjes en vereist het nodige vakmanschap met de stenenkraan.

Extra foto's Truckstar 11/2015
De trailer is perfect afgestemd op het werk. Zelfs het kopschot kan een stukje naar voren uitgeschoven worden.

Extra foto's Truckstar 13/2015
Geladen staat er een machtige truck. In Truckstar Magazine lees je veel meer over de dikke Volvo, en over de chauffeur: Martin Paulusse, die het op zijn 25-jarige leeftijd reeds goed voor elkaar heeft!

Ben jij geen abonnee van Truckstar maar wil je de verhalen wél graag helemaal lezen? Bestel Truckstar 11/2015 dan online via deze link.

Klik hier voor de extra foto’s-overzichtspagina