Extra Foto’s – Truckstar 2016/07

Extra foto’s Truckstar 07/2017

Hieronder vind je een serie extra foto’s bij reportages uit Truckstar 07/2016, die niet in het blad staan.

De verhalen zelf lees je natuurlijk in Truckstar 07/2016. Je kunt dit nummer via deze link nabestellen en thuisgestuurd krijgen.  

Je kunt ook heel gemakkelijk abonnee worden, en de Truckstar iedere vier weken thuisgestuurd krijgen.

Kazen voor de show

Mede dankzij eigenrijder Ruud Baars is er iedere vrijdag iets unieks te beleven op het Waagplein in Alkmaar. In het seizoen – van april tot en met september – is daar iedere vrijdag de kaasmarkt. Sinds 1622 brengen de Noord-Hollandse kaasmakers hun kazen daar al heen. Tegenwoordig brengen chauffeurs als Ruud de kazen naar de markt. 

Extra foto's Truckstar 07/2016
Dat gebeurt uiteraard met moderne trucks, maar het blijft wel een heerlijk Hollands plaatje met Ruuds mooie DAF XF105 en Van Eck city-trailer.

Extra foto's Truckstar 07/2016
Met de city-trailer, die Ruud vijf jaar geleden kocht, is het prima manoeuvreren in de straatjes van het stadscentrum van Alkmaar. 

Wubtrans
Na afloop van de kaasmarkt wordt alles weer opgeladen en blijft er weer een keurig plein over waar de café’s hun terrassen weer neer kunnen zetten. 

XF low deck: mooi op koers

Bij DAF zitten ze nooit stil. Onder het motto DAF Transport Efficiency presenteerde men onlangs verschillende nieuwigheden, waarmee men veel verder gaat dan brandstofbesparing alleen. Als eerste proberen we een low deck-XF met de bijzonder lage schotelhoogte van 91 centimeter. 

Extra foto's Truckstar 07/2016
Dat proberen doen we in Spanje, waar de oranje DAF’s prachtig uitkomen op de foto onder de felle Spaanse zon en hel-blauwe lucht.   

Extra foto's Truckstar 07/2016
Uiteraard is het belangrijk dat we met mooie foto’s terugkomen. Maar nog veel belangrijker is dat we gaan rijden en met een goed verhaal terugkomen. De nieuwe low deck-trekkers hebben namelijk een verbeterd weggedrag vergeleken met eerdere generaties low deck-trekkers – dankzij nieuwe Goodyear-banden en een verbeterde achteras-ophanging.  

Extra foto's Truckstar 07/2016
Ook nieuw bij DAF is de CF als zware, drie-assige motorwagen met de lichte PX-7-motor met bijvoorbeeld 310 pk. Die combinatie ligt niet direct voor de hand, maar voor solo-bakwagenwerk is dit een prima oplossing, zo blijkt tijdens een rondje rijden met deze 26 ton zware CF.

Praktijk- en verbruikstest Scania R580 en G450
Er stonden nog veel meer trucks klaar, waaronder enkele andere CF’s en ook een stel LF’s – waar je hier slechts een klein deel van ziet. Ook met die andere trucks hebben we gereden. De gehele rij-impressie lees je in twee delen in Truckstar 07/2016.

Praktijktest Renault T 520 Maxispace

Voila: het absolute topmodel van Renault, de T 520 Maxispace. De truck ziet er fris en indrukwekkend uit en dat mag ook wel. Hij heeft als opvolger van de Magnum een reputatie hoog te houden. Wij onderwierpen ‘m aan onze uitgebreide praktijktest.

Extra foto's Truckstar 07/2016
Ook al kun je zeggen dat de T-serie minder extravagant is dan de oude Magnum; toch is ie op-en-top Frans en onmiskenbaar een product van Renault. Dat zie je aan de buitenkant, maar dat merk je ook tijdens het rijden, waar comfort, leefruimte en eigenzinnige oplossingen de belangrijkste uitgangspunten waren in het ontwerp van de truck.

Extra foto's Truckstar 07/2016
Kracht heeft ie daarnaast genoeg. De 12,8 liter-motor gooit er 520 pk uit en een maximum koppel van 2.550 Nm. En dat voel je.

Extra foto's Truckstar 07/2016
Maar deze T 520 Maxispace is vooral een makkelijk rijdende truck, die zich net zo lekker voelt op de snelweg als op een krap rotondetje zoals deze, waar ie zich soepeltjes doorheen tijgert.

Bestel Truckstar 07/2016

Benieuwd geworden naar de verhalen zelf? Je kunt deze editie ook makkelijk online bestellen en thuisgestuurd krijgen.

Goed idee is natuurlijk om abonnee te worden, mocht je dat nog niet zijn, en Truckstar iedere vier weken thuisgestuurd krijgen.

Klik hier voor de Extra Foto’s-overzichtspagina