Extra Foto’s – Truckstar 2015/05

Extra foto’s Truckstar 05/2015

Met dit nummer vieren we dat we 35 jaar bestaan! En wie jarig is trakteert natuurlijk. Zo is deze Truckstar veel dikker dan normaal en staan er volop mooie verhalen, ritverslagen en interessante interviews in. We gaan 35 jaar terug in de tijd door met een 35 jaar oude – perfect gerestaureerde – Volvo F12 een fikse internationale rit te rijden, naar Zuid-Portugal. Daarnaast hebben we zeven ritverslagen met de topmodellen van de zeven truckmerken.

Hieronder vind je van enkele van die verhalen extra foto’s, die niet in het blad staan.

Ben je geen abonnee, dan kun je Truckstar 05/2015 nog bestellen via deze link.

 

Reis door de tijd

Hoe was het 35 jaar geleden om met een zware truck internationaal onderweg te zijn? Op die vraag gaan we antwoord krijgen, want via Reijnders B.V. uit Boxtel hebben we een sublieme Volvo F12 van 35 jaar oud te leen gekregen en een dieplader met een mooie vracht voor Portugal. De dieplader en de vracht zijn van Reijnders. De truck is echter van monteur Patrick van der Heijden, die de auto in 2005 kocht, een plan bedacht, en enkele jaren de tijd nam om de auto tot in de puntjes te restaureren.

Extra foto's Truckstar 05/2015
Om de werkelijkheid van 35 jaar geleden goed te ervaren rijden we ook lekker wat binnendoor, zoals hier in een Waals dorpje in de Belgische Ardennen.

Extra foto's Truckstar 05/2015
Ook mooi is de vracht. De Liebherr-kraan is bestemd voor een Nederlandse boer in Portugal. Het ding weegt zeventien ton, en samen met de rest van de lading, de dieplader en de trekker wegen we 37,5 ton! (Deze foto hebben we nog even snel vanuit de luxe-auto gemaakt op de A2 tussen Boxtel en Eindhoven). 

Extra foto's Truckstar 05/2015
De 12 liter motor van onze Volvo perst er 350 pk uit. Voor die tijd was dat een behoorlijk vermogen. Maar het betekent wel dat de truck flink moet werken, zoals ook op deze bergweg in Spaans Baskenland. Hier staan we even aan de kant en passeert een wielrenner ons die we enkele minuten eerder met veel moeite ingehaald hadden.

Extra foto's Truckstar 05/2015
Vertrek na een tankstop in het mooie Spaanse land, maar niet voordat we eerst gesproken hebben met Transportradio en presentator Bob van Beeten, die ons live in de uitzending had! Klik hier voor dit radio-fragment

Extra foto's Truckstar 05/2015
In Spanje is het mooi rijden. Verschillende Sierra’s lopen door dit prachtige land waar op de toppen halverwege het voorjaar nog volop sneeuw ligt. Overigens hebben we voor de navigatie ouderwets een heel pak boeken en kaarten bij ons. De sateliet-navigatie ligt thuis! 

Extra foto's Truckstar 05/2015
En zo rijden we lekker verder richting Portugal en blijkt zo’n 35-jaar oude truck inderdaad een flinke stap terug in de tijd te zijn. Desalniettemin rijdt het gewoon goed, stuurt het goed, zit het goed en is het eigenlijk ook wel fijn om niet te beschikken over een aantal hedendaagse snufjes! Bovendien had Volvo eind jaren zeventig met de nieuwe F-serie een uiterst moderne truck waar veel chauffeurs nog goeie herinneringen aan hebben. Dankzij Reijnders en Patrick van der Heijden hebben we ons 2.700 heerlijke kilometers terug in de tijd gewaand!

Een goeie Deense boterham 

Bert Hoekstra is eigenrijder en heeft één van de meest opvallende nieuwe XF’s van ons land. Daarmee bevindt hij zich echter veel in Denemarken en natuurlijk Noord-Duitsland. Maar een bijzondere truck is het hoe dan ook en zeker de moeite waard om een keertje mee te gaan!

Extra foto's Truckstar 05/2015
Talloze subtiele details en een kleurstelling met felle contrasten geven deze DAF een look als geen ander.Let daarbij ook op de Australische stenenvanger voor het raam en de gele wielnaven!

Extra foto's Truckstar 05/2015
De Krone-trailer van Bert Hoekstra past goed in het plaatje, waarmee een mooi geheel ontstaat.

Extra foto's Truckstar 05/2015
In Denemarken komen we op gekke plekken en smalle weggetjes.

Extra foto's Truckstar 05/2015
Mooie plaatjes levert het in ieder geval wel op!

Sterren en allures

De Mercedes-Benz Actros van chauffeur Dennis Troost is een bijzondere verschijning. Er rijden er namelijk maar twee in het wagenpark van In ’t Veen. Een mooie truck is het ook, en samen met collega Peter van Kleef en zijn Scania gaan we een dagje in de weer met bier. Hele tankcontainers vol.

Extra foto's Truckstar 05/2015
Samen gaan we op weg naar Jupille-sur-Meusse. Daar staat namelijk de Jupiler-brouwerij en omdat ze in Engeland ook wel van bier houden, en in niet geringe hoeveelheden, laden we hele tankcontainers vol. Wel zo efficient. 

Extra foto's Truckstar 05/2015
Net als alle andere trucks in de In ’t Veen-vloot, is ook de Actros uiterst strak opgebouwd, en is zelfs het chassis mooi blauw.

Extra foto's Truckstar 05/2015
Het wisselen van een container is in principe gauw gebeurd.

Extra foto's Truckstar 05/2015
Meestal zit Dennis in de ADR-tankcontainers, maar aangezien het met laden en lossen tot geweldige administratieve rompslomp kan leiden om een tweede persoon mee te hebben, zijn we vandaag lekker met bier op pad, (wat in deze hoeveelheden natuurlijk ook een gevaarlijke stof kan zijn). Een ding is zeker: Met de nieuwe Actros heeft Dennis een dijk van een truck.