Extra Foto’s – Truckstar 2016/03

Extra foto’s Truckstar 03/2016

Hieronder vind je een serie extra foto’s bij reportages uit Truckstar 03/2016, die niet in het blad staan.

De verhalen zelf lees je in Truckstar 03/2016, die tot 17 maart in de winkel ligt. Je kunt deze editie ook makkelijk online bestellen en thuisgestuurd krijgen.

Goed idee is natuurlijk om abonnee te worden, mocht je dat nog niet zijn, en Truckstar iedere vier weken thuisgestuurd krijgen.

 

Vlees venten langs het Vänermeer

In deze tijd is het niet bijster licht in Zweden, maar dat neemt niet weg dat de handel en daarmee het transport gewoon doorgaat. We krijgen dan ook een beste rit voor de kiezen nadat we ingestapt zijn bij eigenrijder Raymond ten Hove en met zijn strakke DAF XF noordwaarts tuigen.

Extra foto's Truckstar 03/2016
Sfeervolle toestanden langs de Zweedse provinciale wegen. De trailer was in Nederland geladen met 24 ton vlees voor onder andere Helsinborg en het 532 kilometer verderop gelegen Charlottenburg. 

Extra foto's Truckstar 03/2016
Charlottenburg ligt tegen de Noorse grens en nadat we daar op zondagavond aangekomen zijn, kunnen we de volgende ochtend om 07:30 uur lossen, gevolgd door Hammarö een stukje verder. We dalen af langs het Vänermeer maar we hebben ook nog Surte en Göteborg om te lossen, én de ferry naar Frederikshaven te halen om 16:00 uur. Want ook een Deense klant in Århus zit op zijn bestelling vlees te wachten. 

Extra foto's Truckstar 03/2016
Raymond chartert voor Beimer Meat uit Enschede. Dit bedrijf heeft ook eigen auto’s en die rijden in Zweden als LZV. 

 

Gelukkig met zijn Griffin

Eigenrijder Jakob Drent besloot een Scania R580 Silver Griffin te kopen. Het werd een opzienbarende truck, vol met details en een sleepas. Op een winterse maandagmorgen melden we ons bij Jakob en tijdens een ritje naar Bremervörde vertelt Jakob oopenhartig over zijn truck en zijn carrière als eigenrijder.

Extra foto's Truckstar 03/2016
Die staat, en daar kan niemand omheen. 

Extra foto's Truckstar 03/2016
Jakob vertelt dat hij voornamelijk met containers in de weer is, maar dat er ook wel eens tautliner achter hangt. De sleepas geeft de truck een betere asdruk op de trekas, prettig als het glad is. 

Extra foto's Truckstar 03/2016
In Bremervörde laden we voor Engeland. Vandaag zijn we niet zo ver van huis. Maar als eigenrijder moet je op van alles voorbereid zijn en met een multifuctionele truck allerlei werk aan kunnen pakken. Met deze Silver Griffin komt Jakob een flink eind!

 

Rit door de Noorse winter

De Duitse truck-journalist Felix Jacoby schrijft ook geregeld voor Truckstar. Dit keer is hij onderweg in Noorwegen en reist hij van Oslo naar Bergen. Hij maakt foto’s, spreekt met chauffeurs en doet verslag van de zware en spectaculaire omstandigheden in dit noordelijke sprookje.

Extra foto's Truckstar 03/2016
Geen halve maatregel, deze sneeuwschuif op een zware Actros. Het is met dit soort zwaar materieel dat de Noren de wegen enigszins begaanbaar krijgen in de wintermaanden. 

Extra foto's Truckstar 03/2016
In Oslo komt Felix de Duitse eigenrijder Peter Schramm uit Lübeck tegen, en die is goed beslagen ten ijs gekomen met zijn Scania tandemas-trekker. 

Extra foto's Truckstar 03/2016
Felix kwam ook Rutger Beenes kwam tegen en die wilde wel even poseren voor zijn Volvo 

Extra foto's Truckstar 03/2016
Een andere Nederlander werd in volle vaart gespot en ook dat leverde een mooi beeld op. 

Extra foto's Truckstar 03/2016
De trip van Oslo naar Bergen leverde nog veel meer mooie plaatjes op, maar ook veel interessante wetenswaardigheden. Die lees je in de reportage in Truckstar 03/2016!

Truckstar 03/2016, ligt tot 17 maart in de winkel. Je kunt deze editie ook makkelijk online bestellen en thuisgestuurd krijgen.

Goed idee is natuurlijk om abonnee te worden, mocht je dat nog niet zijn. Dan krijg je Truckstar iedere vier weken thuisgestuurd.

Klik hier voor de overzichtspagina van extra foto’s bij de Truckstar-edities