Eerste nieuwe Actros rolt van band
| 10:46 | Korneel Luth

EVP wil EU-beleid Calais

De Europese Volkspartij wil dat de Europese Commissie en de Franse autoriteiten iets gaan doen aan de situatie in Calais.

Ook in Brussel en Straatsburg maakt men zich druk over de wantoestanden in Calais waar duizenden illegalen zichzelf in trucks naar Engeland proberen te verstoppen. De Europese Volkspartij (EVP) zegt een antwoord te verwachten van de Europese Commissie op de volgende vraag:

‘Wat gaat de Europese Commissie doen om het migrantenprobleem in Calais op te lossen om het vrije verkeer van goederen en diensten, plus de veiligheid van chauffeurs te kunnen garanderen?’

“De Europese Commissie moet snel iets doen om alle betrokkenen gerust te stellen”, zegt EVP-Europarlementariër Andor Deli.

Gebrek aandacht Franse autoriteiten

Zijn fractie-genoot Renaud Muselier voegt daaraan toe: “Het gebrek aan daadkracht van de Franse autoriteiten heeft tot de dood van een immigrant geleid. Dit mag niet nog een keer gebeuren! Ik roep de Franse regering op snel iets te doen.”

In de EVP-fractie zit de ook de Nederlandse Europarlementariër Wim van de Camp (CDA). Hij zegt zich te schamen dat deze situatie zich voltrekt in een Europees buurland.

Hij wil eveneens dat de Franse autoriteiten van woorden naar daden gaan. Hij wil bovendien meer scanners op de terminals en wil dat de terminals beter beveiligd worden met extra veiligheidshekken.

Extra foto's Truckstar 04/2016
Wim van de Camp wil actie zien van de Fransen.

 

Lees ook:

Nieuwe vertraging Eurotunnel

Opnieuw vertraging in Calais

Chauffeurs voelen zich gegijzeld

Calais onbereikbaar

TLN wil coulance rijtijden-controle

Rust weergekeerd in Calais

Chaos Calais door staking

Truckstar bezoekt Calais

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie